Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno Ne baš spremni za školu – slab odaziv na Koprivinu akciju

Ne baš spremni za školu – slab odaziv na Koprivinu akciju

0
U humanitarnoj akciji Spremni za školu, koju je organizirala Koprivnička inicijativa volontera i aktivista “Kopriva”, a kojoj je cilj nabavka školske opreme za troje učenika slabijeg imovinskog stanja, do sada nisu prikupljena značajnija financijska sredstva.

Rekao je to za Radio Dravu predsjednik Koprive Ivan Funtek, dodavši kako se nada da će 2.000 kuna, koliko su procijenili da im je potrebno, prikupiti do početka školske godine.

Mi smo procijenili akciju na otprilike dvije tisuće kuna. Za sad se neka značajnija sredstva nisu uspjela skupiti, ali nadamo se da će se skupiti kroz ostatak aktivnosti.

Funtek je najavio i aktivnosti koje imaju u planu.

Ove srijede kreativna radionica u FUNK-u koja simbolično pada na Dan humanosti. Kroz vikend, u subotu i nedjelju, bit će postavljeni štandovi ispred Trgovačkog centra i u ponedjeljak štand ispred gradske tržnice. Još slijedi i nekoliko prigodnih prodaja, sudjelovanje na Renesansnom festivalu i tome slično.

Podsjetimo kako je Spremni za školu humanitarna akcija kojoj je cilj nabaviti školsku opremu – bilježnice, pribor za pisanje i crtanje, školske papuče, tenisice, trenirke i slično – za troje učenika: osmogodišnjeg polaznika Centra Podravsko sunce te dvojicu učenika trećeg i sedmog razreda novigradske osnovne škole.

Svi zainteresirani građani mogu pomoći sudjelovanjem u izradi predmeta na radionicama, volontiranjem na štandovima tijekom prodaje, doniranjem odjeće ili uplatom svog priloga na račun otvoren posebno za ovu akciju: HR8024840081500189172 (RBA).

zatvori