Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Nastava robotike danas je i službeno počela u Koprivnici, Jakšić poručio učenicima: U vama se krije budućnost našeg grada

Prva predavanja za učenike – polaznike izvannastavnog predmeta robotike održana su danas u Osnovnoj školi ‘Đuro Ester’.

Riječ je o aktivnosti vezanoj uz projekt RoboTech. Izvannastavni predmet robotike polazi 45 učenika, po 15 iz svake osnovne škole s područja grada Koprivnice.

Učenike je na prvom satu posjetio gradonačelnik Mišel Jakšić i poželio im mnogo uspjeha. — Prije svega vam čestitam na odabiru ovog predmeta i na interesu koji ste pokazali za usvajanjem novih znanja i primjenom novih tehnologija. Upravo u vama krije se budućnost našeg grada.

Prije početka rada svaki je od učenika dobio priručnik koji je također kreiran u sklopu projekta.

RoboTech je projekt koji se provodi u sklopu Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Cilj mu je uvođenje robotike kao izvannastavne aktivnosti u osnovne škole, stjecanje novog teoretskog i praktičnog znanja putem stručnih edukacija i korištenja novih tehnologija odnosno robotičkih setova te upoznavanje s novim metodama učenja u području programiranja i robotike. Ukupna vrijednost projekta svih partnera je 1,64 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 870 tisuća kuna.

zatvori