Petak, 26. travnja 2024.

Flajs: Ako u ove četiri godine izgrade školu na Podolicama, više me nećete čuti ni vidjeti u politici

U radu današnje sjednice koprivničkog Gradskog vijeća neće sudjelovati Mreža nezavisnih lista.

Naime, vijećnik te političke stranke Ivica Suvalj je na godišnjem odmoru koji je dogovorio prije no što je bila sazvana sjednica koprivničkog parlamenta. Na taj problem jutros je, uoči popodnevne sjednice, upozorio predsjednik koprivničkog ogranka Mreže Miljenko Flajs. Prvo je podsjetio da je na to upozoravao tijekom svog osmogodišnjeg obavljanja funkcije gradskog vijećnika, ali i da neke jedinice lokalne samouprave imaju upravo to područje riješeno statutom:

— Onda se zna da se, primjerice, od 15. srpnja do 15. kolovoza ne može sazivati nikakvo tijelo jedinice lokalne samouprave, pa tako ni sjednica Gadskog vijeća ili neka druga skupština. To je prva stvar s kojom nismo zadovoljni. Smatramo da se to u budućnosti mora riješiti kako bi gradski vijećnici točno znali kad mogu otići na godišnji odmor jer neće biti sazvana sjednica, osim ako se radi o nekim izvanrednim okolnostima.

A kad se vrati s godišnjeg odmora, Mrežin vijećnik Suvalj to će na sljedećim sjednicama predlagati kao i raspravljati na niz drugih tema, a za što su danas kao stranka, kaže Flajs, prikraćeni.

Flajs se osvrnuo i na Izvješće o radu zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika. Većina pobrojanog u izvješću bilo je odrađeno tijekom predizborne kampanje, primjećuje Flajs te za primjer navodi pressicu na kojoj je najavljen sveobuhvatni projekt energetske obnove Osnovne škole “Braća Radić” u Miklinovcu:

— Danas, prema informacijama kojima raspolažem, od tog će se projekta odustati. Grad Koprivnica u 18 mjeseci ne može osigurati 3,6 milijuna kuna za predfinanciranje tog projekta i tako poboljšala energetsku učinkovitost i renovirala tu školu.

I najavu izgradnje osnovne škole na Podolicama Flajs drži samo predizbornim obećanjem:

— Rekao sam, oni već 13 godina obećavaju izgradnju škole na Podolicama. Ako ju u ovih četiri godine izgrade, ja ću se maknuti sa svih političkih dužnosti. Neće me više nitko čuti ni vidjeti u politici ako ju na bilo koji način izgrade u ovih četiri godine. Ja sam siguran da neće.

Recimo i da je sjednica Gradskog vijeća sazvana za 16 sati.

Članovi Mreže u odborima Gradskog vijeća

Flajs je jutrošnju pressicu iskoristio i da građanima predstavi članove stranke koji predstavljaju Mrežu nezavisnih lista u pet Odbora koprivničkog Gradskog vijeća.

— Najvažniji nam je predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe građana. To je naš gradski vijećnik Ivica Suvalj. Pozivamo građane da se jave predsjedniku Odbora za predstavke i pritužbe građana kako bi se mogli riješiti svi mogući problemi građana. Smatramo da je to jedan od vrlo važnih odbora i tu imamo predsjednika. Time smo vrlo zadovoljni.

U Odboru za izjednačavanje mogućnosti i socijalnu integraciju Mrežu predstavlja prof. Glorija Čorić Alagić. Kao zaposlenica Obrtničke škole itekako poznaje tu problematiku, poglavito djece s teškoćama u razvoju. U Odboru za zdravstvo i socijalnu skrb Mrežu predstavlja Bojan Osman, u Odboru za obitelj i mlade je Dino Valeš, a u Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je zamjenik predsjednika koprivničke Mreže Mladen Turk.

zatvori