Petak, 26. travnja 2024.

‘BOMBA’ S GRADSKOG STADIONA Ivijan Svržnjak postat će novi igrač zagrebačkog Dinama

Ivijan Svržnjak, mladi igrač Slaven Belupa i mladi reprezentativac Hrvatske, u ponedjeljak će postati novi igrač zagrebačkog Dinama. Mladog Koprivničanca od potpisa dijeli tek liječnički pregled kojeg će obaviti prvog dana sljedećeg tjedna u glavnom gradu Hrvatske.

— Ivijan najvjerojatnije odlazi, a Slaven će zaraditi od njegovog transfera — rekao nam je sportski direktor koprivničkog prvoligaša Zvonimir Šimunović.

Mladi šesnaestogodišnjak za početak će biti u kadru kadetske ekipe kako bi prošao prilagodbu igrajući sa svojom generacijom. Sigurno je da će ubrzo ‘napasti’ i sastave Dinamove B ekipe, a zatim i redove A ekipe u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Zajedno s Ivijanom u Zagreb će preseliti i njegova obitelj, kako bi mladi nogometaš što lakše prošao proces prilagodbe. Koprivničanac slovi za velikog talenta, a to su prepoznali i europski velikani poput Manchester Cityja i Borussije Dortmund koji su ga pozivali u svoje kampove i na svoje treninge.

— Smatram da smo donijeli pravu odluku. Dinamo je velik korak prema naprijed u Ivijanovoj nogometnoj karijeri, a opet korak koji neće biti prevelik šok jer ne odlazimo predaleko od kuće. Iako je bilo mnogo ponuda, što iz Engleske, što iz Njemačke i Austrije, odlučili smo da je ovo najbolji izbor. Kontakti su postojali odavno, a nama je bilo bitno da, prije svega, Ivijan bude zadovoljan ponuđenim, a na kraju i da se klubovi međusobno dogovore na najbolji mogući način — objasnio nam je otac Zdravko Svržnjak.

Ivijan je s ponosom nosio dres Slaven Belupa. Snimio Luka Šarlija.

Da je mladi nogometaš Slaven Belupa, ili ako želite, mladi nogometaš Dinama, veliki talent već smo pisali. Svim navijačima koprivničkog prvoligaša vjerojatno su osjećaji pomiješani. Ponos što je naš Koprivničanac potpisao za jedan od najvećih klubova miješa se s malo tuge zbog toga što mladog Ivijana nećemo gledati kao Farmaceuta. Ali, tko zna, možda se šesnaestogodišnji ofenzivni vezni jednom i vrati u Koprivnicu i svojim potezima oduševi publiku na Gradskom stadionu.

zatvori