Petak, 29. ožujka 2024.

IVIJAN SVRŽNJAK Mladi koprivnički nogometaš na putu prema Ligi petice

Ivijan Svržnjak, mladi nogometaš Slaven Belupa, jedan je od najperspektivnijih nogometaša koprivničke Škole nogometa. Šesnaestogodišnji vezni igrač rodom iz Starigrada trenutno igra u kadetima i pohađa prvi razred sportske gimnazije ‘Fran Galović’.

Proteklog tjedna nastupio je kao gost-igrač zagrebačkog Dinama na Istria Football Youth Kupu gdje je proglašen najboljim igračem turnira. Svojim igrama i golovima redom je rušio momčadi Milana, Tottenhama i Red Bull Salzburga i tako još jednom dokazao da je ispred njega svijetla nogometna budućnost.

Ivijan je odličan učenik kojem su petice u imeniku normalna pojava. Ipak, nogomet je prva ljubav: — Počeo sam igrati nogomet još sa šest godina u svom rodnom Starigradu, a s navršenih deset sam otišao u Slaven Belupo. Ljubav prema tom sportu došla je zbog tate koji me odveo prvi puta na igralište i mogu slobodno reći da mi je on idol.

Mladi nogometaš trenutno igra za kadete, na poziciji veznog igrača, a kako kaže, u Slaven Belupu mu je odlično:

— Igram s godinu dana starijim suigračima, a vodi nas trener Vedran Medenjak. Zaista mi je super, svi smo prijatelji, prava smo ekipa. Ne družimo se samo za vrijeme treninga nego i prije i poslije. Sa mnom u razred idu i neki moji bivši suigrači tako da mogu reći da sam kroz nogomet stekao stvarno velik broj prijatelja.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.

Koliko je već sada dobar nogometaš govori podatak da su ga na treninge pozivali europski giganti poput Borussije Dortmund i Manchester Cityja. Prema Ivijanovim riječima, to su bila nezaboravna iskustva:

— Mislim da još nisam ni svjestan zapravo gdje sam to bio i s kojim klubovima sam trenirao. To je bio neopisiv osjećaj i zaista mi je bila čast s njima trenirati. Bilo je puno drugačije nego tu na treninzima. Sve je bilo puno ozbiljnije. Igrači su bili brži, jači, tehnički potkovaniji. Stvarno drugi svijet.

S obzirom na interes takvih svjetskih klubova, ne čudi da je za mladog veznjaka zainteresiran i zagrebački Dinamo s kojim je prije nekoliko dana bio na Istria Football Youth Kupu gdje je, kako smo već naveli, proglašen najboljim igračem turnira.

— Pozvan sam kao gost-igrač na taj turnir. Protivnici su bili zaista impresivna imena: Roma, Manchester City, Red Bull Salzburg, Milan i Tottenham. Osvojili smo turnir, proglašen sam igračem turnira, a posebno mi je drago što sam zabio dva pogotka Englezima i jedan Red Bullu u finalu turnira koji je bio dovoljan da budemo pobjednici.

Izvor: FB Ivijan Svržnjak.
Izvor: FB Ivijan Svržnjak.

Ivijan je već sada igrao protiv klubova o kojima mnogi sanjaju samo da ih gledaju. Logično je da je želja da jednog dana i zaigra u jednom od njih:

— Nadam se da ću u budućnosti biti igrač jednog tako velikog kluba. To je san svakog nogometaša pa tako i mene. Prerano mi je govoriti o imenima, gdje bih i što bih, ali sigurno je da imam veliku želju napraviti odličnu karijeru. Puno mi je lakše loviti snove s potporom koju imam. Cijela obitelj stoji iza mene, pogotovo tata koji je sa mnom stalno i bez čije pomoći ne bi išlo. Također, moram reći i da su mi svi treneri s kojima sam do sad radio pružali maksimalnu podršku.

Mladi veznjak Slaven Belupa u budućnosti se vidi samo u nogometu. S obzirom na talent koji ima, ali i trud i volju koju ulaže u svaki trening i u svoj svakodnevni napredak, taj podatak nimalo ne čudi. Koprivničanac u jednom velikom klubu iz “Lige petica”? Zaista dobro zvuči.

zatvori