Petak, 26. travnja 2024.
Home Featured Vremeplov D. Rendića: Dva su života izgubljena prije 15 godina zbog neoprezne vožnje

Vremeplov D. Rendića: Dva su života izgubljena prije 15 godina zbog neoprezne vožnje

0
Vremeplov D. Rendića: Dva su života izgubljena prije 15 godina zbog neoprezne vožnje
Neoprezna i brza vožnja može imati kobne posljedice. Ovu tešku prometnu nesreću u kojoj su nažalost poginule dvije osobe snimio sam prije 15 godina na raskrsnici cesta od Sigeca prema Peterancu gdje se skreće za Botovo. No, ovakve i slične fotke sve su češće na našim prometnicama.
Portal Drava.info svakog vikenda donosi vam izbor iz bogate arhive fotografija koje nam je ustupio novinar u mirovini Dragutin Rendić, jedan od prvih i dugogodišnjih djelatnika koprivničkog dopisništva HRT-a te, između ostaloga, i prvi fotoreporter Večernjeg lista u Koprivnici, kao i drugih tadašnjih medija. Bio je i prvi novinar dragovoljac Domovinskog rata u Koprivnici od 28. lipnja 1991. godine i prvi zapovjednik voda, kasnije satnije dragovoljaca ZNG-a Koprivnice. Časnik je Hrvatske vojske i počasni vatrogasni časnik. Umirovljeničke je dane dočekao u Glasu Podravine. Neke su fotografije njegove vlastite, a neke je prikupio tijekom svoje bogate karijere. Otputujte s nama u prošlost…
Uspješan nastup folklornih skupina na sportskom igralištu u Novigradu Podravskom prije više od 14 godina. Ovakve i slične manifestacije koje podsjećaju na bogatu kulturnu baštinu našeg kraja, a održavale su se često pod vedrim nebom, bile su dobro posjećene od mještana te brojnih gostiju i uzvanika.
Svake godine u povodu Dana grada Koprivnice, 4. studenoga, među brojnim događajima je i susret zapovjedništva 117. brigade HV, službenika MUP-a i obitelji stradalih pripadnika ove proslavljene brigade kojem se obavezno odazovu gradonačelnik Koprivnice sa suradnicima te predstavnici Županije i Hrvatskog časničkog zbora. Susret je to starih prijatelja, a nekima je to prvi puta nakon godinu dana. Ponovni susret je prilika da se obnove stare uspomene. Ova snimka nastala je prije 11 godina.
Obilježavanje Dana vatrogastva i Dana svetog Florijana je najistaknutija manifestacija naših vatrogasaca, ali i naših susjeda Mađara. Prije 13 godina Slavko Tucaković u susjednom Mađarskom gradu Somođi na prigodnoj svečanosti stavio je lentu naše županije na zastavu njihovog društva.
Neoprezna i brza vožnja može imati kobne posljedice. Ovu tešku prometnu nesreću u kojoj su nažalost poginule dvije osobe snimio sam prije 15 godina na raskrsnici cesta od Sigeca prema Peterancu gdje se skreće za Botovo. No, ovakve i slične fotke sve su češće na našim prometnicama.
Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman često je tokom svog predsjedničkog mandata obilazio mjesta diljem Lijepe naše. Tako je 1996. godine posjetio i Koprivnicu i Podravku gdje se najviše zadržao zanimajući se za rad našeg prehrambenog giganta.
Za vrijeme Domovinskog rata često su pripadnike 117. brigade i njihove goste i domaćine u Koprivnici i na bojišnici zabavljali razni glazbeni sastavi. Jedan od najpopularnijih bio je tamburaški sastav dr. Jelića, koji je naše ratnike svojom glazbom uveseljavao i na prvoj crti bojišnice. Ova snimka nastala je 1992. godine u jednoj od poznatih koprivničkih knjižara na susretu boraca, privrednika i rukovodećih struktura našeg grada.
Ova snimka nastala je prije tridesetak godina u prostorijama Sloge na susretu bivših djelatnika i osnivača ovog poduzeća čije je ime bilo Proleter. Takvi susreti bili su česti, a organizirao je ih je Josip Wolf, direktor Sloge, sa svojim suradnicima. Lijepa gesta na koju se danas u drugim firmama (čast izuzetcima) zaboravilo nebrigom današnjih djelatnika, koje to ne zanima i ne žele se time “opteretiti”.
zatvori