Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno VIDEO Pogledajte još jednom otvorenje Koprivničke bajke i pročitajte prve dojmove

VIDEO Pogledajte još jednom otvorenje Koprivničke bajke i pročitajte prve dojmove

0
VIDEO Pogledajte još jednom otvorenje Koprivničke bajke i pročitajte prve dojmove

Video: BlackStudio

Puštanjem četiristotinjak svijetlećih lampiona s dobrim željama u nebo sinoć je počela Koprivnička bajka koju ćemo u gradskom parku ‘pričati’ do kraja godine.

Koprivnički gradski park bio je prepun, a Koprivničanci oduševljeni bajkom. Evo nekih citata:

— Ovo je predivno, spektakulatno i najpredivnije ikad!
— Prekrasno je, ja sam oduševljena, ljepše je na našoj Koprivničkoj bajci nego u onom blatu u Čazmi!
— Ma divno je, sve sam pregledala, poslikala sam se s Djedom Božićnjakom i sad sam došla po piće za naše curice.
— Super je, uživamo šetajući po našem parku.
— Lijepo je uređeno, na malom prostoru je, ali je puno ljepše nego prošlih godina kad smo imali tri štanda i klizalište u centru.
— Jako je lijepo, kao da smo u metropoli!
— Bravo Koprivnica, konačno smo postali europski grad mada malo fale kobasice, dinstano zelje, miris dinstanog luka… pa mi smo ipak grad hrane!

Osim hokejaša Medveščaka koji su otvorili klizalište zajedno s polaznicima Male sportske škole, Barbare Othman, Marka Škugora i Tamburaškog sastava Štimung koji su nam zapjevali s pozornice, za lijep početak bajke zaslužni su i sami Koprivničanci koji su prvog dana za Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ prikupili oko 5 tisuća kuna.

Podsjetimo, cijela Koprivnička bajka je humanitarnog karaktera pa je tako sav prikupljen novac od dobrovoljnih priloga za lampione, iznajmljivanja klizaljki i ulaska na klizalište namijenjen za rehabilitaciju djece predškolske dobi, edukaciju roditelja djece s teškoćama u razvoju, terapijsko jahanje te dnevni boravak za osobe s intelektulanim teškoćama.

Na Koprivničkoj bajci danas nastupaju Komorni zbor Vox Varietas iz Letenya od 18 sati te Tamburaški sastavi Cice i Zgubidani od 19 sati. Sutra program započinje već od 10 sati. Veseli doček Djeda Mraza, koji će u park doći neočekivanim prijevoznim sredstvom, priprema Društvo naša djeca Koprivnica, a od 11 sati nastupa Zbor veleopćine Filež iz Gradišća u Austriji.

A ako još niste, svakako pogledajte kako je to bilo jučer:

http://drava-info.hr/2016/12/foto-pocela-je-koprivnicka-bajka/

zatvori