Petak, 26. travnja 2024.
Home Aktualno Sedmero gimnazijalaca “čitalo do zvijezda”

Sedmero gimnazijalaca “čitalo do zvijezda”

0
Sedmero gimnazijalaca “čitalo do zvijezda”
Izvor: Gimnazija "Fran Galović"
Školsko natjecanje u sklopu kviza “Čitanjem do zvijezda” održano je prošlog petka u Gimnaziji “Fran Galović”.

Svoje znanje i kreativnost pokazalo je sedmero učenika drugih i četvrtih razreda, a natjecanje je provedeno ispunjavanjem ispita znanja internetskim putem. Kako bi mogli pristupiti natjecanju, učenici su morali pročitati grotesknu tragediju Ive Brešana “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” nakon čega su odgovarali na pitanja o radnji pročitanog djela.

Rezultati su se pokazali izvrsnima, a najbolji uspjeh postigao je Ivan Virovec iz 2.c razreda s 97% točnih odgovora – pogriješio je samo na jednom pitanju. Ostali učenici također su pokazali vrlo dobro znanje, stoga se očekuje da će svi steći pravo sudjelovanja i na županijskom natjecanju.

Pojedinačni rezultati:

Ivan Virovec, 2. c (97 %)
Amalija Ernečić, 2. c (93 %)
Nikolina Pajski, 4. f (93 %)
Monika Punčikar, 4. f (87 %)
Helena Punčikar, 2. e (83 %)
Natali Bebek, 2. c (73 %)
Ivana Balent, 2. e (70 %)

“Čitanjem do zvijezda” je natjecanje u znanju i kreativnosti za učenike osnovnih i srednjih škola koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a cilj mu je popularizirati čitanje, potaknuti timski rad i individualni napor, poučavati učenike informacijskim tehnikama, poticati razvoj kreativnosti, poticati učenike na stvaralaštvo te na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori