Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Tijekom pojačanog nadzora prometa uhićeno deset vozača

Tijekom proteklog tjedna, djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke proveli su pojačan nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Ukupno su kontrolirali 817 vozača, od kojih je 610 bilo podvrgnuto testiranju na alkohol i 82-oje ih je na tom testiranju palo. Sveukupno su zabilježili 340 raznih prometnih prekršaja.

Također, policijski službenici izvršili su i četiri testiranja na droge. Tri testa bila su negativna, dok će se kod jednog vozača eventualna prisutnost narkotika utvrditi naknadno, nakon analize krvi.

Neslavnu titulu alkoholnog rekordera akcije ponio je 55-godišnjak zatečen u kasnim večernjim satima subote na otvorenom dijelu ceste između Đelekovca i Velikog Otoka. Biciklom je upravljao s 2,60 promila alkohola u krvi.

Recimo i kako je tijekom ovog pojačanog nadzora šest osoba smješteno u posebne prostorije do otriježnjenja, a deset vozača je uhićeno i protiv njih je proveden žurni prekršajni postupak. Vozači su kažnjeni novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima B kategorije te uvjetnim i bezuvjetim zatvorskim kaznama.

Zabilježeno je i osam prometnih nesreća, od čega je u jednoj nesreći s materijalnom štetom sudjelovao i vozač pod utjecajem alkohola.

Važno je spomenuti da je, od 82 prekršaja alkohola za volanom, njih više od polovice evidentirano u danima vikenda, čime je protekli vikend s 46 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ujedno i rekordan. Sve navedeno su podaci koji i dalje izdvajaju vožnju pod utjecajem alkohola kao dominantni problem i uzrok događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba na području PU koprivničko-križevačke.

A kad smo kod prometne statistike vikenda, recimo da je u nedjelju popodne uhvaćen i brzinski rekorder – riječ je o 36-godišnjaku koji je u Vlaislavu, na mjestu gdje je brzina ograničena na 60, vozio 114 km/h.

zatvori