Nedjelja, 29. rujna 2024.

Rukometašice Podravke ozbiljno shvatile zadatak u Sesvetama i uvjerljivo pobijedile

Rukometašice Podravke Vegete upisale su uvjerljivu pobjedu u 15. kolu Prve hrvatske rukometne lige. Na gostovanju u Sesvetama slavile su protiv Agroproteinke rezultatom 18:29.

Nakon dvije važne pobjede u Koprivnici protiv Lokomotive i Koke, današnja utakmica apostrofirana je kao posljednja u kojoj Podravka mora biti na oprezu. Naravno, figurativno je to rečeno, iako se mora neskromno priznati da druge ekipe u ligi nemaju dovoljnu kvalitetu da zaprijete Podravkašicama.

Odlično su Koprivničanke ušle u utakmicu i povele s velikih 2:8. Činilo se u tom trenutku da je utakmica već riješena i da je pitanje samo s kojom će razlikom završiti susret. Ipak, Sesvećanke su se odbile predati te su do kraja poluvremena uspjele doći na minus od samo dva pogotka razlike. Rezultat nakon trideset minuta igre bio je 9:11.

U drugom dijelu domaća ekipa se još neko vrijeme držala, ali je na kraju ipak posustala. Od rezultata 14:15 Podravka radi seriju 14:4 vrijednu nova dva boda. Najefikasnija igračica u redovima hrvatskih prvakinja bila je Ekatarina Nemaškalo, a četiri cure dodale su po četiri pogotka: Ana Debelić, Marijeta Vidak, Dora Krsnik i Ivana Dežić.

Novom pobjedom Podravka je ostala na stopostotnom učinku u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi, nakon 16 odigranih utakmica ima 32 boda.

Slušaj uživo
zatvori