Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Bez dogovora: Nadzorni odbor Podravke nije se usuglasio oko imenovanja nove uprave

Nadzorni odbor još nije odlučio o upravi Podravke. Sjednica je prekinuta oko 21:30, a nastavak je najavljen za četvrtak u podne.

Novinari su uporno čekali, no najavama usprkos, akteri nakon sastanka nisu dali nikakve izjave. Zanimljivo je i da je sastanak trebao biti održan u Podravkinim uredima na Zavrtnici, no sudionici sastanka su petnaestak minuta prije 16 sati otišli na nepoznatu lokaciju. Kasnije smo doznali da je to najvjerojatnije bilo u PBZ-u.

Neslužbeno doznajemo i da Podravkini nadzornici ne mogu postići suglasje prvenstveno oko dvojice kandidata: Marina Pucara i Gordana Kolaka. Na Pucaru navodno inzistira ministar državne imovine Goran Marić, a Kolak je kandidat kojega je istakao ministar obrane Damir Krstičević. No, s obzirom na to da informacije izvlačimo “na kapaljku”, teško je reći što je doista točno.

Činjenica je i da će odluka Nadzornog odbora, koja se kao rijetko koja u javnosti s nestrpljenjem očekuje, utjecati na budućnost kompanije u kojoj država jest najveći pojedinačni vlasnik, no većinski vlasnici su ipak mirovinski fondovi. A neki od njih, podsjetimo, skloni su stvaranju velikog prehrambenog konzorcija u Hrvatskoj. Stoga će i odluka Nadzornog odbora značiti ili zatvaranje ili otvaranje vrata spajanju Podravke i Atlantica.

zatvori