Utorak, 30. travnja 2024.

HSS i SDP: Koren ni nakon dva mandata ne zna sastaviti županijski proračun

Darko Koren ni nakon dva mandata župana ne zna sastaviti temeljni financijski proračun županije. Zaključili su to njegovi bivši stranački kolege iz podravsko-prigorskog HSS-a.

Smatraju da je Koren u prevelikoj želji i osobnoj ambiciji da i dalje bude čelni čovjek ove županije zaboravio proračun za ovu godinu uskladiti s važećom zakonskom regulativom, te nedopustivim smatraju nešto što Koren naziva “tehničkom pogreškom u prikazu na prvoj stranici proračuna”. To ih ne čudi jer, kažu iz županijske organizacije HSS-a, župan nema vremena za vođenje županije jer se bavi politikom i svojom Mrežom.

Slično su zaključili i u podravsko-prigorskom SDP-u u kojemu smatraju da županijska uprava ne djeluje u skladu s potrebama svojih žitelja već isključivo za potrebe određenih interesno-političkih grupacija. Postavili su pitanje što će župan Darko Koren zajedno sa svojim partnerima iz HDZ-a i MOST-a napraviti u komunikaciji s resornim ministrima da konačno i neki projekti naše županije dobiju svoje mjesto u proračunu te sprema li se održati konzultacije sa saborskim zastupnicima iz naših krajeva koji čine vladajuću većinu HDZ-a i MOST-a (Brankom Hrgom, Damirom Felakom i Željkom Lackovićem) da možda u svojim raspravama i amandmanima izbore povoljniji položaj za projekte naše sredine.

zatvori