Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno PETRA PODHRAŠKI Sjajna mlada klaviristica kući je donijela još jedno međunarodno priznanje

PETRA PODHRAŠKI Sjajna mlada klaviristica kući je donijela još jedno međunarodno priznanje

0
PETRA PODHRAŠKI Sjajna mlada klaviristica kući je donijela još jedno međunarodno priznanje
Mlada koprivnička klaviristica Petra Podhraški ponovno je briljirala na inozemnom natjecanju. Učenica prvog razreda srednje Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” svojom je klavirskom izvedbom osvojila 2. nagradu na 14. međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu.

— Jako sam zadovoljna rezultatima. Osvojila sam šesto mjesto i drugu nagradu i to mi je stvarno velika čast jer se radi o velikom međunarodnom natjecanju na koje su došli brojni mladi pijanisti iz drugih država. Stvarno je velika čast i dokaz da se svaki trud isplati. To je ujedno i velika motivacija za dalje — rekla nam je Petra.

Ustupila Petra Podhraški.

Iako je po poretku bila šesta, drugu nagradu osvojila je zbog broja bodova. Naime, natjecatelji se ocjenjuju bodovima od jedan do sto, a uspjeh svakog natjecatelja određuje se zbrajanjem bodova svakog člana ocjenjivačkog suda i dijeljenjem zbroja s onim brojem članova suda koliko ih je ocjenjivalo određenog natjecatelja. Petra je na natjecanju u Beogradu osvojila 93 boda što joj je donijelo drugu nagradu.

— U Beogradu nas je bilo jako puno. Slušala sam kako i ostali kandidati sviraju i radi se o jednom stvarno lijepom iskustvu — govori zadovoljna Petra dodajući kako joj puno znači podrška mentorice. — Od ove nastavne godine imam novu mentoricu, Leu Šantek. Super je profesorica i dobro mi je raditi s njom. Ima jako dobar pristup djeci i objasni na lijep način. Puno me podržava i ohrabruje.

Ustupila Petra Podhraški.

Vrijedno je podsjetiti da je Petra prije samo tjedan dana osvojila prvo mjesto na 6. Međunarodnom natjecanju pijanista “Ivan Rijavec” u slovenskoj Rogaškoj Slatini. Nedugo prije toga, u prosincu prošle godine, osvojila je i prvo mjesto na međunarodnom natjecanju “Ars nova” u Italiji.

A skora budućnost donosi joj nastupe na produkcijama u koprivničkom Domu mladih koje ovdašnja Umjetnička škola priprema ovaj mjesec. Osim toga, Petra planira nastupiti i na velikom broju natjecanja. — U planu nam je natjecanje u Križevcima i regionalno natjecanje Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, a ako sve tamo dobro prođe onda i državna razina. Kasnije još slijedi natjecanje u Srijemskoj Mitrovici i Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste u Osijeku — najavila nam je mlada Petra.

S obzirom na trud i kvalitetu njenog rada, ne treba sumnjati da će Petra u Koprivnicu donijeti još vrijednih priznanja. Želimo joj uspjeh.

Petra Podhraški u Noći muzeja. Snimio Marko Posavec.
zatvori