Utorak, 30. travnja 2024.

Vozač napustio mjesto nesreće pa se kasnije vratio

Snijeg koji je jučer pao na širem koprivničkom području uzrokovao je nepovoljne zimske uvjete na cestama zbog kojih je privremeno za promet bila blokirana i državna cesta D-41 prema Križevcima i to na usponu ‘Bukvik’ u Velikoj Mučni.

Očekivano, tijekom poslijepodneva i večeri dogodio se veći broj manje ozbiljnih prometnih nesreća poput izlijetanja s kolnika i lakših sudara. Više je teretnih vozila zapelo na usponima i nadvožnjacima, no situacija kod nas ipak nije bila tako dramatična kao sjevernije u Međimurju i u okolici Varaždina.

Većina tih nesreća prošla je bez intervencija policije pa su tako u dnevnom izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke samo tri, od kojih su se dvije dogodile u snježnim uvjetima. Ni u jednoj nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prva se zbila oko 9:30 na raskrižju Ulice Ivana Česmičkog i odvojka te ulice kada su se zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarili osobni i teretni automobil.

Druga nesreća dogodila se oko 15:30 na raskrižju Ulice Danica i Đelekovečke ceste. Kao i u prethodnoj radilo se o nepoštivanju prednosti prolaska što je dovelo do sudara dvaju osobnih automobila.

Naposljetku, oko 17:05 kada su ceste već bile prilično zasniježene, zbog neprilagođene brzine dva su se osobna automobila sudarila u Štaglincu. Jedan od vozača napustio je mjesto događaja, ali se naknadno vratio.

zatvori