Srijeda, 31. srpnja 2024.

PROMET VIKENDOM Jurio Podravskom magistralom više od 130 na sat

Policijski službenici tijekom proteklog su vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježili osam prometnih nesreća te sankcionirali ukupno 165 prometnih prekršaja.

U dvije prometne nesreće dvije su osobe zadobile lakše ozljede, dok su ostale rezultirale samo materijalnom štetom. Vrijedi istaknuti kako su tri prometne nesreće izazvali vozači pod utjecajem alkohola, među kojima i jednu s ozlijeđenom osobom, a dvije nesreće s materijalnom štetom uzrokovali su mladi vozači od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola.

Od ukupno 165 utvrđenih prometnih prekršaja, 42 su se odnosila na alkohol i 27 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Pet vozača zadržano je u posebnim prostorijama do otriježnjenja, šest ih je uhićeno i protiv njih pet provedeni su žurni prekršajni postupci.

Sedam mladih vozača zatečeno je kako upravlja vozilima pod utjecajem alkohola. Dvojica su zadržana do otriježnjenja, a jedan je uhićen.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u nedjelju navečer u Đurđevcu: bio je to 48-godišnjak koji je upravljao biciklom pod utjecajem akohola od 2,67 promila.

Najpijaniji mladi vozač bio je 23-godišnjak uhvaćen u nedjelju iza ponoći u Markovcu Križevačkom – “napuhao” je 1,49 promila i smješten je u posebnu prostoriju dok ne dođe k sebi.

A jedan je vozač ponovno Podravsku magistralu zamijenio za autocestu. U nedjelju poslijepodne u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom policijski su službenici uhvatili vozača osobnog automobila koji je onuda projurio s čak 131 km/h, iako je brzina ograničena na 60.

zatvori