Petak, 4. listopada 2024.

Djelatnici vrtića na stručnom skupu učili kako pisati i prezentirati projekte

U koprivničkom Dječjem Vrtiću “Smiješak” održan je u ponedjeljak Stručni skup za ravnatelje, stručne suradnike i odgojitelje koprivničkih i područnih vrtića.

Dvadesetak predškolskih djelatnika raspravljalo je o provođenju i prezentiranju projekata iz Nacionalnog program odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, a kroz temu ih je vodila profesorica pedagogije i stručna suradnica Učteljskog fakulteta u Čakovcu Ljubimka Hajdin.

Profesorica Hajdin prezentirala je u prvom dijelu predavanja najznačajnije momente i problematiku vezanu uz teoretski dio pisanja projekta, dok je drugi dio susreta osmislila kao praktični dio s konkretnim primjerima pisanja i prezentiranja projekta te u praksi.

Upravo je drugi dio omogućio sudionicima skupa da se “stave” u konkretnu situaciju planiranja i realiziranja projekta: od postavljanja cilja do ostvarivanja rezultata te prezentacije i da tako proanaliziraju i kroz zorne primjere proniknu u srž pisanja projekata, a time i razumijevanja njegove svrhe u unapređenju kvalitete života djece i zajednice.

Spomenimo i da je skup otvorila zamjenica ravnateljice Valentina Kovaček Mikulan, a prisutnima se obratila i osnivačica vrtića, pedagoginja Marija Dolenec.

Slušaj uživo
zatvori