Utorak, 30. travnja 2024.

Ratne igre u Kampusu: Počela je Operacija NETTLE II

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg susreta, Airsoft udruga Podravina ponovno je okupila ljubitelje airsofta iz cijele Hrvatske i šire u koprivničkom Kampusu. Počela je dvodnevna operacija NETTLE II, ratna igra triju strana koja uključuje i nuklearno oružje, bespilotne letjelice, mirovne promatrače i štošta drugo.

Nakon što su Savezničke snage naišle na neočekivano jak otpor kurdskih militanata ojačanih ruskim specijalnim postrojbama, pretrpjevši velike gubitke te ne ispunivši zacrtane ciljeve, prisiljene su se povući i konsolidirati. U prilog im ne idu ni velika stradavanja lokalnog civilnog stanovništva kojeg su trebali zaštititi od militanata te ih izolirati od sukoba. No, Saveznici ne odustaju od svojih namjera da uspostave kontrolu nad militantima te da ruske snage maknu što dalje od ovog sukoba. Kurdski militanti sa svojim novim saveznicima Rusima pripremaju se za napad Saveznika, ali po svemu sudeći i za protunapad, jer im prisutnost Saveznika otežava ostvarivanje ciljeva. Kraj ovog sukoba se ne nazire, a rješavanje problema mirnim putem više nije opcija…

To je kratak sinopsis pozadine ratnih igara u sklopu OP NETTLE II, otvorenih u subotu u podne. Neki od sudionika potegli su iz dalekih krajeva Hrvatske, pa i inozemstva, da bi došli u Koprivnicu i okušali se u simuliranim vojnim operacijama kojima je cilj prići što bliže stvarnim uvjetima borbe na terenu.

OP NETTLE II završava u nedjelju u 11 sati, a debrifing je zakazan za 12:30.

zatvori