Nedjelja, 29. rujna 2024.

Jesu li točne glasine da će koprivnički HSS koalirati sa SDP-om?

Previranjima u HSS-u usprkos, koprivnička organizacija odiše jedinstvom. Ocijenio je to predsjednik Ivan Pal nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke što je održana u Zagrebu.

Iako je bila riječ o takozvanoj tehničkoj sjednici, koprivnički predstavnici dobili su odgovor na pitanje koje ih je najviše zanimalo: kakav je status suspendiranog podravsko-prigorskog župana Darka Korena.

— Dobili smo odgovor da povjerenstvo privodi kraju svoj posao i da će procedura u razumnom roku biti provedena do kraja. Mi ne možemo utjecati na taj proces. Smatram da to sve skupa predugo traje. Ako netko ima krivicu, onda treba izaći iz stranke. Ako ne, treba ga amnestirati i dalje voditi lokalnu politiku kako smo je vodili. Po mom osobnom mišljenju, to nije dobro i proces je trebao davno završiti — rekao je Pal Dravi.info.

Pal je svjestan da je do svibanjskih lokalnih izbora ostalo relativno malo vremena. I dok drugi ozbiljno rade na sklapanju koalicijskih saveza, HSS se još uvijek bori s unutarnjim razmiricama. Kada su pak u pitanju konkretni planovi koprivničkog HSS-a, predsjednik Pal nije želio potvrditi da će njegova stranka u Koprivnici promijeniti koalicijskog partnera – SDP umjesto HDZ-a.

— Sama činjenica da imamo najavljene otvorene razgovore i sa sadašnjim, ali i s potencijalnim koalicijskim partnerima govori da naši potencijalni koalicijski partneri vide u nama određeni potencijal. Mi ćemo svakako razgovarati i sa sadašnjim i s mogućim drugim partnerima, ali još je uvijek otvorena opcija i postoji mogućnost da na lokalne izbore izađemo sami — pojašnjava.

Pal kaže da se njegov HSS djelovanjem u koprivničkom Gradskom vijeću dokazao kao kvalitetna oporba. A bude li u partnerstvu koje će upravljati gradom, HSS želi gospodarski prosperitet. Pitanje svih pitanja je Podravka koja je motor pokretač cijeloga kraja.

— Zanima nas što će se događati s Podravkom. Ovom kraju ne može biti svejedno što će se dogoditi s Podravkom, hoće li njeno sjedište biti preseljeno u grad koji odredi neki novi Podravkin partner. Priče su svakakve, znate i sami. Hoće li ova vlada vratiti Podravku na popis tvrtki od strateškog interesa, to nas jako zanima. I ozbiljne zamjerke našeg lokalnog HSS-a vladi u Zagrebu, u kojoj je sudjelovao i HSS – što je još jedan apsurd, jest skidanje Podravke s popisa strateških kompanija. Priča o tome da nam Podravka nije važna i da u Podravki više nema politike… Ne! Politika ne treba kadrovirati u Podravki, ali politika u Podravki treba voditi brigu o interesima lokalne zajednice.

U HSS-u žele i izgradnju barem jedne nove osnovne škole, ali i osiguravanje uvjeta za programe Knjižnice i Muzeja koje su, kako kaže Pal, vrhunske ustanove, ali i alate kojima Grad nakon silnih ulaganja može imati većeg utjecaja na procese u Sveučilištu Sjever.

Slušaj uživo
zatvori