Petak, 4. listopada 2024.

Centar izvrsnosti okuplja sve više mladih nadarenih matematičara i fizičara

S radom je početkom mjeseca započeo Centar izvrsnosti koji već petu godinu za redom okuplja najbolje mlade matematičare i fizičare Koprivničko – križevačke županije.

Osim osnovnoškolaca, ove godine se u rad Centara uključio veći broj gimnazijalaca zainteresiran za dodatni rad subotom.

Osnovnoškolske grupe učenika vode nastavnici Mara Grašić (koja je ujedno i voditeljica Centra), Nenad Solić, Hrvoje Šelimber i Ksenija Varović, dok sa srednjoškolcima rade profesori Željka Perošić, Bojana Habek i Hrvoje Petrović.

Nastava se održava subotom od 9 do 12 sati u prostorima Gimnazije “Fran Galović”, a iz Centra poručuju da još nije kasno da im se pridruže svi zainteresirani.

Podsjetimo, rad Centra financira Koprivničko-križevačka županija, a projekte financijski pomaže Grad Koprivnica.

U Centru se rodila i ideja za osnivanjem Udruge mladih koprivničkih matematičara koji su se predstavili povodom Dana grada na gradskom trgu brojnim radionicama, matematičkim pitalicama i zadacima. Voditelji radionica bili su učenici, polaznici Centra, a mentor im je bila , prof.

Učenici u sklopu Udruge odlaze na međunarodna matematička natjecanja, kao što je EuroMath, a Udruga organizira i ekipno natjecanje Mathema u Koprivnici.

Ove školske godine u planu je i državni seminar iz matematike za učitelje razredne nastave te za učitelje iz matematike koji će se održati početkom srpnja 2017.

Slušaj uživo
zatvori