Utorak, 3. rujna 2024.

Koprivnica pobijedila Vukovar, Mešnjak: Napokon se vraćaju uložen trud i zalaganje

Nogometaši Koprivnice došli su do još jedne važne pobjede. Na koprivničkom Gradskom stadionu u 12. kolu Treće hrvatske nogometne lige Istok svladali su Vukovar 1991. rezultatom 1:0.

Cijelu utakmicu odlično je funkcionirala obrana Zelenih, a samo malo koncentracije u napadu nedostajalo je da već u prvom poluvremenu koprivnički trećeligaš dođe do toliko željene prednosti. Unatoč dominaciji i odličnim prilikama, rezultat na poluvremenu bio je 0:0.

U drugom dijelu gledali smo sličan nogomet kao i u prvom. Koprivnica je takvu situaciju na terenu iskoristila u 61. minuti kada je po desnoj strani pobjegao Leo Kovačić. Napadač Zelenih sjurio se prema golu Vukovaraca i snažnim udarcem svladao golmana gostiju za 1:0. Veliko je bilo slavlje u redovima Koprivničanaca u tom trenutku jer su bili svjesni koliko bi im današnja tri boda značila.

Do kraja utakmice Vukovar je pokušao zaprijetiti vratima Matea Tihelke, ali u toj namjeri nikako nije uspijevao. Konačan rezultat bio je 1:0. Trener koprivničkog trećeligaša Želimir Mešnjak bio je sretan nakon utakmice:

Konačno se sav trud i zalaganje mojih igrača i mene na svakom treningu počelo vraćati tamo gdje je najbitnije, a to je teren i to su bodovi. Ušli smo u utakmicu s velikim problemima u igračkom kadru zbog ozljeda i kartona, još nam se i u 20. minuti ozlijedio Gal, ali ipak smo uspjeli sve to prebroditi. Limitirali smo protivnika na tri udarca iz daleke udaljenosti, imali smo stativu i još nekoliko odličnih kontri i polukontri i zaista mislim da nema zamjerke našoj pobjedi.

Ovom pobjedom Koprivnica je došla do diobe desetog mjesta sa Slavijom i Marsonijom s 15 osvojenih bodova. U idućem kolu Zeleni će gostovati u Đakovu kod Croatije.

 

zatvori