Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

EPILOG SUBOTNJE TEKME Sudačka komisija potvrdila, Slaven Belupo oštećen za pogodak

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu suđenja iz devetog kola SuperSport HNL-a, potvrđujući ono što je već bilo očito – Slavenu je ponovno, po drugi put u sezoni, poništen regularan pogodak.

Objavljeno je tako na službenim stranicama koprivničkog prvoligaša uz podsjetnik da se kontroverzna situacija dogodila u 35. minuti utakmice, kada je Kovačić postigao gol glavom, ali ga je sudac Mario Zebec, iz nejasnih razloga, poništio.

– Nakon izvedenog udarca iz kuta dva su suparnička igrača skakala i napadala loptu. Domaći napadač je nadskočio obrambenog igrača i postigao pogodak glavom. Sudac je bio previše fokusiran na izazov koji se dogodio iza prethodno opisane situacije te vidio lagano držanje domaćeg napadača. Oba igrača su se držala i ovaj izazov se ne može smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego je lopta ušla u vrata – poručili su iz Komisije.

>> VIDEO Trener Slavena nakon poništenog gola: Oštećeni smo već ne znam ni sam koliko puta

Da je gol bio potpuno regularan, potvrdio je i slovenski sudački ekspert Damir Skomina, kao i mnogi drugi stručnjaci iz nogometa. No, ta potvrda malo znači Slavenu, koji je ponovno ostao bez bodova, baš kao i na početku sezone protiv Hajduka na Poljudu.

Još uvijek nije poznato hoće li sudac Mario Zebec biti sankcioniran zbog ove pogreške.

 

Slušaj uživo
zatvori