Petak, 27. rujna 2024.

FOTO Sigurno u školu s HAK-om, Krešić: Ovom akcijom prvašiće želimo upozoriti na opasnosti koje krije promet

Autoklub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”.

U akciji su sudjelovala djeca prvih razreda Osnovne škole Đurđevac koja su na postavljenom poligonu pokazala vještine voženja bicikla i drugih prometala poput romobila i rola.

Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine, a s ciljem ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu.

Podršku najmlađim sudionicima u prometu koji su isprobali poligon dali su gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović i Pero Krešić iz Autokluba Đurđevac.

– Autoklub Đurđevac tradicionalno održava ovu akciju koja je namijenjena prvenstveno prvašićima koji prvi put samostalno sudjeluju u prometu i stoga upravo njih treba upozoriti na opasnosti koje krije promet – rekao je Krešić.

Foto: Silvija Zidar

Problem djece u prometu najčešće je vezan za rizike njihovog sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka i biciklista, kao i u svojstvu putnika u automobilu.

– Ova im je akcija približila niz situacija s kojima će se svakodnevno susretati na cestama, a i stekli su potrebne vještine kojima će sigurnije sudjelovati u prometu, ali i pozitivno utjecati na navike i ponašanje svojih roditelja i obitelji – rekao je Janči.

Foto: Silvija Zidar

Dodajmo na kraju da se ovakvim akcijama nastoji kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima, a akciji su se osim djece, u velikom broju odazvali i građani Đurđevca.

 

Slušaj uživo
zatvori