Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Uspješno evakuirani zaposlenici koprivničke Elektre i ugašen požar

Održana je redovna vježba evakuacije zaposlenika koprivničke Elektre u kojoj je sudjelovala Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice te dobrovoljna vatrogasna društva Jagnjedovec, Koprivnica, Starigrad i Draganovec.

U prvom dijelu vježbe šest pripadnika JVP-a Koprivnica s dva vozila odradilo je unutarnju navalu te spašavanje jedne zarobljene osobe i spašavanje osobe s kata uz pomoć auto-ljestvi.

Izvor: VZG Koprivnica

Nakon toga Igor Međimorec, voditelj intervencije, objasnio je okupljenima kako aktivirati aparate za početno gašenje požara te su vatrogasci i demonstrirali gašenje takvim aparatom.

U drugom dijelu vježbe dobrovoljni vatrogasci, njih 12 iz četiri DVD-a, spašavali su pet osoba zarobljenih na katu zgrade pomoću uskočnog jastuka.

Izvor: VZG Koprivnica

– Vježbu je koordinirao zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila, a bila je to prilika da se zaposlenici Elektre educiraju o postupcima u slučaju stvarnog požara, odnosno kako je najbrže i najkraćim putem evakuirati do zbornog mjesta – poručili su iz VZG-a Koprivnica i dodali kako je vježba poslužila i kao provjera spremnosti vatrogasaca i opreme te komunikacije između Centra 112, JVP-a Koprivnica i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na kraju vježbe okupljenima se obratio Goran Pakasin ispred HEP-a te zahvalio vatrogascima na suradnji, kao i zaposlenicima na dobro odrađenoj vježbi.

Slušaj uživo
zatvori