Nedjelja, 29. rujna 2024.

Pacijentica ogorčena postupanjem dr. Klinara na hitnom prijamu, ravnatelj Devčić: Službene prijave nema, reagirat ćemo ako stigne

Još jedan šokantan slučaj, povezan s Općom bolnicom dr. Tomislav Bardek u Koprivnici, došao je ovih dana do naše redakcije, ali i do šire javnosti.

Naime, jedna Koprivničanka podijelila je svoje iskustvo koje je imala s doktorom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Igorom Klinarom. Kako je ispričala, svaki put kad dođe na hitnu s mamom on je dežuran te ju šalje doma.

– Mama je teški srčani bolesnik, dijabetičar na inzulinu, operirala je tumor na štitnjači, ima začepljenje krvnih žila na nogama, operirala je mjehur, imala je moždani udar, na štakama je bila prije, a sad je već neko vrijeme u kolicima, ima toga još. U tri godine, sedam puta je imala koronu, a prošle godine tri puta upalu pluća – započela je Koprivničanka.

Nastavila je kako je prvu upalu pluća u tih godinu dana jedva preživjela.

– Doktor je majku poslao kući uz riječi “Nije joj ništa, to je obična prehlada”. Iste noći dobila je jako visoku temperaturu te ju je doktorica opće prakse smjestila u bolnicu s teškom upalom pluća. Znajući sad simptome i do čega sve to može dovesti, pitala sam doktora da majku pošalje na snimanje pluća, a on ju je odbio riječima “Nema potrebe, nije joj ništa, obična prehlada. Ako hoćete na RTG idite svojoj doktorici nek’ vas ona pošalje”. Također, kažem mu kako je problem mamu šetati na kolicima doktorici, pa na RTG, pa ponovno doktorici s obzirom na njeno stanje, a on odgovara “Neka hoda” – potresno kaže.

Dodaje kako je nakon toga počela svađa u kojoj je doktor tvrdio da ona može hodati i neka se digne.

– Uglavnom, ništa nisam riješila s njim, otišle smo doktorici suprotne smjene i rješavale dalje. Pitam se što se treba desiti da se doktor Igor Klinar makne s tog radnog mjesta? Jer očito je da ga taj posao koji radi ne zanima – upitala je zabrinuta i ogorčena građanka u jednoj grupi na društvenim mrežama.

Naravno, objava je izazvala niz komentara koji ne idu u korist doktoru.

Također, treba podsjetiti javnost da je taj isti doktor prije nekoliko godina punio medijske prostore kada prema riječima Koprivničanke Simone nije ju htio pregledati te ju je uputio doma, a žena je imala simptome moždanog udara. Nakon toga, doktor Klinar demantirao je tadašnje medijske napise te je poručio kako nije istina da nije htio pregledati pacijenticu te da ju je poslao kući.

O ovom slučaju upitali smo i ravnatelja koprivničke bolnice dr. Matu Devčića koji nam je odgovorio da bolnica nije zaprimila nikakve pritužbe.

– Što se tiče ovakvog tipa pritužbi, dakle medijskih pritužbi, gdje nemamo nikakav podatak o tome koji je pacijent u pitanju, koji je slučaj u pitanju, koja je problematika u pitanju, kada je pacijent bio na odjelu, nažalost, ne možemo ništa odgovoriti osim toga da se čitatelji, odnosno pacijenti jave u bolnicu s konkretnom pritužbom i mi ćemo prema tome sukladno našoj kontroli zdravstvene zaštite postupati po svakoj pritužbi kao što i inače činimo. S obzirom na to da obrađujemo na desetke tisuća pacijenta, naravno da postoje pritužbe na pojedina postupanja, ali mi ih vrlo ozbiljno shvaćamo i po njima postupamo. Ako su prigovori dokumentirani, mi ćemo prema tome i postupiti – poručio je dr. Devčić.

Mato Devčić

Dodajmo na kraju da je na stranicama najdoktor.com spomenuti liječnik ocijenjen s ocjenom 1,4 te ga se opisuje kao “bahatog, bezobraznog i površnog liječnika”.

– Oca mi je sa sepsom poslao kući. Ljude koji dolaze na HBO ne obrađuje već ih šalje kući i pri tome biva odvratan. Najgori doktor, sramota liječničke profesije – napisao je na stranicama jedan korisnik portala.

Izvor: najdoktor.com (screenshot)
Slušaj uživo
zatvori