Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Prijamom obilježen Dan policije i blagdan svetog Mihovila, zaslužni policijski službenici primili nagrade

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Marijan Kirin održao je svečani prijam povodom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila.

Prijam je održan za rukovoditelje ustrojstvenih jedinica, članove obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnike braniteljskih udruga, predstavnike institucija s kojima ova policijska uprava surađuje, bivše načelnike kao i gradonačelnika Koprivnice i saborskog zastupnika Mišela Jakšića, koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i gradonačelnika Križevaca Marija Rajna, poručili su iz koprivničke Gradske uprave.

Načelnik Kirin u svom je obraćanju istaknuo kako je upravo Dan policije prilika da se istaknu određeni pokazatelji stanja sigurnosti na području Koprivničko-križevačke županije, kao i postignuća u radu policije.

– S pijetetom se dostojanstveno sjećamo svih naših poginulih i nestalih policijskih službenika u Domovinskom ratu, svih branitelja te umrlih policijskih službenika. Sjećanje na poginule i nestale je naša trajna obaveza i baš zato smo proteklih dana pokrenuli inicijativu za postavljanje spomen obilježja ispred policijske uprave – kazao je.

Sigurnost na području županije može se gledati kroz statističke pokazatelje, ali i kao osjećaj sigurnosti svakog građanina, dodao je.

– Kao rukovoditelj ove policijske uprave mogu reći da je ukupno stanje sigurnosti u proteklom razdoblju u našoj županiji dobro. U udjelu kriminaliteta ne bilježimo veće sigurnosne probleme, bilježimo dobre rezultate u rješavanju kaznenih dijela, kontinuiran rad daje dobre rezultate i u smislu naknadne otkrivenosti kaznenih dijela iz ranijih razdoblja te ne bilježimo teža kaznena dijela koja bi ostala nerazriješena – poručio je Kirin.

Značaj kvalitetnog rada policijskih službenika istaknuo i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

– Čestitamo vam na svim ostvarenjima koje ste realizirali jer doista je sigurnost nešto što nema cijenu. Ono što sigurnost nosi u sebi se najbolje osjeća tek kad se izgubi, a zahvaljujući svima vama i svima koji su prije vas razvijali policijsku upravu Koprivnica je siguran grad – rekao je gradonačelnik Jakšić te nastavio kako su zbog raznih gospodarskih i društvenih promjena koje se danas događaju postavljeni veliki izazovi i ciljevi upravo pred policijske službenike.

Župan Darko Koren također je istaknuo kako živimo na prostoru koji omogućava miran život stanovništva, lišen turbulencija, a važan razlog tomu zasigurno je kvalitetan rad policije.

– Puno nam znači ova dobra suradnja koju razvijamo kroz suradnju na edukativnim i preventivnim programima, posebno kroz rad u županijskom Savjetu za sigurnost na cestama. Možda ne možemo biti zadovoljni nekim dijelovima cestovne infrastrukture koja treba obnovu zbog velikih građevinskih radova koji se trenutno provode u našoj županiji, ali možemo nekim drugim alatima doprinijeti sigurnosti. Smatram da je sigurnost u društvu, a za što je zaslužna ponajviše policija, glavni preduvjet za društveni i gospodarski razvoj jer nitko ne želi boraviti u nesigurnoj klimi. Kod nas je zahvaljujući vama ta sigurnost na visokoj razini i nadamo se da će tako i ostati – zaključio je Koren.

Prijam je bila i prigoda za dodjelu nagrada za dugogodišnje profesionalno izvršavanje službenih zadaća, a nagrade koje je uručivao načelnik Marijan Kirin primili su Marija Posavec, Siniša Došenović, Miroslav Jakopović, Vladimir Novosel i Dražen Kovačević. Nagrađene su i Lovorka Lanščak te Jasna Kuprešanin koje zbog objektivnih razloga nisu prisustvovale prijamu.

Spomenimo da je svečanosti prethodilo polaganje vijenaca kod centralnog križa na Gradskom groblju Pri Svetom Duhu i misa u kapelici Pri svetom duhu za poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova. Misno slavlje je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek.

Slušaj uživo
zatvori