Nedjelja, 29. rujna 2024.

[ELITNA LIGA] Na Močilsku arenu dolaze Cvetkovčani, Kloštrani protiv Drnjančana, Ferdinandovčani u Đelekovcu

Susreti šestog kola Elitne lige očekuju nas ovog vikenda.

Kolo se otvara subotnjim utakmicama u Virju i Legradu te će oba susreta početi u 16 sati. Virje će biti mjesto utakmice domaćeg Podravca i Bratstva i bit će to susret starih znalaca s obzirom na to da su obje ekipe igrale ukinutu ligu, a spomenimo da su domaćini šesti na tablici sa sedam bodova, odnosno uz dvije pobjede, isto toliko poraza i jedan remi. U prošlom kolu Virovci su u lokalnom derbiju izgubili od Kalinovca, a Kunovčani su pak u derbiju kola podijelili bodove s jakim Tehničarom. Spomenimo i da su Kunovčani 12. na tablici i imaju četiri boda koja su nakon početne rezultatske krize ostvarili u zadnja dva kola.

U drugoj subotnjoj utakmici legradski Graničar dočekat će Borac u još jednom lokalnom derbiju. Dugo Legrađani nisu znali za bod(ove) i u prva četiri kola upisali su isto toliko poraza, a i posljednji su na tablici, no proteklog vikenda ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu čime su se pobrinuli za iznenađenje kola – rezultatom 1:0 pobijedili su Močile koje glase kao jedan od najkvalitetnijih županijskih klubova. Jembrovčani su s druge strane u gornjem dijelu tablice, odnosno na petom mjestu, a u ovu utakmicu ulaze nakon pobjede protiv Osvita. Legrađani su motivirani i puni elana nakon prve pobjede, no nešto će se itekako pitati i goste koji se iz Legrada sigurno žele vratiti s nova tri boda.

Sve ostale utakmice šestog kola gledat ćemo u nedjelju, a prvo će u 10 sati u Đelekovcu zaigrati Osvit i Ferdinandovac. Đelekovčani su deveti i ove sezone “pušu” toplo-hladno – imaju dvije pobjede i tri poraza, a u nedjelju im pristiže sjajna ekipa koja je druga na tablici s 11 bodova, odnosno bodom manje od vodeće kloštranske Mladosti. Sjajni Ferdinandovčani u prvih pet kola ostvarili su tri pobjede i dva remija te još ne znaju za poraz, a odlične rezultate sigurno će željeti nastaviti i u ovom kolu kako bi ostali u vrhu zbog čega domaćinima neće biti lako.

Preostali susreti počet će u 16 sati i u Močilama će se u derbiju sastati istoimeni domaćini i Tehničar. Nakon sjajnog ulaska u prvenstvo Močilani su zastali i u zadnja dva kola upisali i dva poraza – prvo su izgubili od Bratstva, a onda i od već spomenutog legradskog Graničara. Zbog navedenog su i pali na tablici te su trenutno osmi sa sedam bodova, a u goste im sada dolazi sjajna ekipa koja dugi niz godina hara nogometnim travnjacima. Cvetkovčani su četvrti i uz Ferdinandovčane su zasad jedina neporažena momčad lige. Obje ekipe u nedjelju imaju svoje motive za pobjedu pa neka bolja i pobijedi, a spomenimo još da će se utakmica igrati na Močilskoj areni jer je sanacija travnjaka završena o čemu smo pisali ovdje.

>> ARENA OPET U POGONU Nogometaši Močila vraćaju se na svoj travnjak, predsjednik Sokač: Kiša nam je dobro došla i teren se oporavio

U Elitnoj ligi sjajno “stoji” i Kalinovac koji s 10 bodova u stopu prati vodeće dvije ekipe te je u prvih pet kola slavio u tri navrata, jednom remizirao i jednom izgubio. Kalinovčani će u nedjelju put Križevaca gdje će ih dočekati nogometaši Tomislav Radnika koji su pak sedmi s isto toliko bodova. Dodajmo i da je Kalinovac u prošlom kolu svladao Podravac, dok je Tomislav Radnik izgubio od imenjaka u Drnju.

Spomenuli smo već da tablicu predvodi Mladost iz Kloštra Podravskog, a iako nemaju 100-postotni učinak jer su izgubili od Ferdinandovca, Kloštrani itekako mogu biti zadovoljni odrađenim “poslom” u prvih pet kola. U šestom kolu dolazi im drnjanski Tomislav, a osim velike motiviranosti za ostankom na vrhu, Kloštrani će u nedjelju imati i prednost domaćeg terena nad Drnjančanima koji imaju šest bodova i 10. su na prvenstvenoj ljestvici.

Preostala utakmica kola igrat će se u Molvama gdje će domaćoj Mladosti na Krbuljin doći Prugovac. Molvarci su na dnu tablice i bodovno su izjednačeni s posljednjeplasiranim Legrađanima te za pobjedu ne znaju zadnja dva kola – prvo su izgubili od Borca, a onda prošlog vikenda i od Ferdinandovca. Tek treba vidjeti hoće li im se ostvariti treća sreća protiv gostiju koji su dva prvenstvena mjesta iznad, a koji puni plijen nisu uzeli u zadnja četiri kola – slavili su u debiju sezone i to protiv Bratstva. Obje ekipe željne su pobjede zbog čega nas u Molvama očekuje napet susret.


Raspored igranja šestog kola Elitne lige:

28.09.2024 16:00 Virje NK Podravac – NK Bratstvo
28.09.2024 16:00 Legrad NK Graničar (L) – NK Borac
29.09.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Ferdinandovac
29.09.2024 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Tehničar
29.09.2024 16:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Kalinovac
29.09.2024 16:00 Kloštar Podravski NK Mladost Kloštar – NK Tomislav
29.09.2024 16:00 Molve NK Mladost Molve – NK Prugovac

Tablica Elitne lige:

Slušaj uživo
zatvori