Nedjelja, 29. rujna 2024.

STIŽE VOJSKA U središtu grada vojno-akrobatska vježba, a na sajmištu taktičko-tehnički zbor

U Koprivnici će na prigodan način biti obilježena 33. godišnjica preuzimanja Vojarne i Dan koprivničkih branitelja.

Kako su poručili iz koprivničke Gradske uprave, program će se održavati 30. rujna od jutarnjih sati pa će tako u 9:30 biti upriličena sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i to u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa.

Nakon toga u 10:30 položit će se vijenci kod Križa života na prostoru bivše Vojarne Ban Krsto Frankopan uz prigodno obraćanje, dok će u 11 sati od vojarne pa sve do Florijanskog trga krenuti svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu potom će se u 11:40 položiti vijenci, a u 12:15 u Domu mladih počet će i svečana akademija.

Uz sve navedeno zanimljivo će biti na Zrinskom trgu gdje će u 11:30 biti održana vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne, ali i na gradskom sajmištu gdje će se od devet do 14 sati održavati taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga Republike Hrvatske.


Program obilježavanja 33. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja:

Ponedjeljak, 30. rujna

09:30 – Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, župna crkva Svetog Nikole biskupa

10:30 – Polaganje vijenaca kod Križa života na prostoru bivše Vojarne Ban Krsto Frankopan i prigodno obraćanje

11:00 – Svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi HV-a, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do Florijanskog trga (mimohod će se kretati ulicom M. P. Miškine desnom kolnom trakom, zatim Trgom bana J. Jelačića, Zrinskim trgom do Florijanskog trga)

11:30 – Vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne, Zrinski trg

11:40 – Polaganje vijenaca kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, Florijanski trg

12:15 – Svečana akademija, Dom mladih, Hrvatske državnosti 10

Od devet do 14 sati na prostoru gradskog sajmišta (Ulica Braća Radić) bit će postavljen Taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga RH.

Slušaj uživo
zatvori