Nedjelja, 29. rujna 2024.

VIJEĆNICI JEDNOGLASNI Građevinsko zemljište za turističku namjenu prodavat će se za jedan euro

Općinsko vijeće Općine Legrad održalo je sjednicu na kojoj je, između ostalog, načelnik Ivan Sabolić predstavio recentne aktivnosti.

Najavio je tehnički pregled zgrade dječjeg vrtića te izvijestio o završetku obnove kata Društvenog doma i otvaranju javnog sanitarnog čvora na Šoderici.

– Provedena je nabava za cestu i dječje igralište u Velikom Otoku, u suradnji sa ŽUC-om Koprivničko-križevačke županije asfaltirana je dionica ceste Kutnjak-Antolovec te su postavljeni uspornici u Velikom Otoku i Selnici Podravskoj – kazao je načelnik Sabolić.

Pobrojao je i sve projekte koje Općina planira prijaviti na programe CERV, Interreg HU-HR, Erasmus, Zajedničku poljoprivrednu politiku i Interreg Central Europe. Na kraju je pozvao sve vijećnike da podnesu prijedloge za novi proračun za iduću godinu.

Sjednica / Izvor: Općina Legrad

Pod pitanjima vijećnika, Stjepan Šalamon zatražio je da se zasadi više drveća zbog nedostatka hlada kod dječjeg vrtića te da se ukloni šljunak kulir ispod novog dječjeg igrališta zbog opasnosti od gutanja. Načelnik Sabolić je odgovorio kako će se u jesenskoj akciji zasaditi nove sadnice, a što se tiče kulira isti je izrađen po projektu pri čemu kulir usporava djecu i ublažava pad. Vijećnika Igora Horvata interesiralo je asfaltiranje ulica po naseljima i projekt biciklističke staze, na što je odgovoreno da se prvo ide s drugim slojem po ulicama koje ga još nemaju odnosno da prednost imaju ulice po naseljima koje još nemaju asfalt.

– Takvih ulica ima u svim naseljima. U naselju Legrad trenutno nije planirano asfaltiranje zbog moguće izgradnje kanalizacije, a Šoderica će se asfaltirati prema dobivenim sredstvima iz EU fondova. Što se tiče biciklističke staze Veliki Otok – Selnica ona sad ima lokacijsku dozvolu te se radi evidentiranje cesta – odgovorio je načelnik.

Vijećnik Vedran Bebek spomenuo je da je dionica ceste kod groblja u Malom Otoka u lošem stanju. Odgovoreno je da je ta cesta trenutno u boljem stanju od ostalih te kako je u gorem stanju županijska cesta kroz Mali Otok.

Vijećnika Ivana Gerendaja interesirala je naplata komunalne naknade za Poslovni park Legrad, na što je odgovoreno da je Općina u procesu pokretanja ovrhe te da je poduzeće dobilo novog direktora.

Poticanje turizma

Vijećnici su jednoglasno osvojili izmjene i dopune Programa poticanja turizma, kojemu su dodane dvije mjere. Prva se odnosi na prodaju građevinskog zemljišta za jedan euro za obavljanje turističke djelatnosti odnosno izgradnju smještajnih kapaciteta. Druga mjera odnosi se na ustanovljenje prava građenja na općinskim česticama, također za obavljanje turističkih djelatnosti.

Slušaj uživo
zatvori