Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO U povodu Međunarodnog dana rijeke Drave održana likovna kolonija

Na izletištu Grofova hiža u Gabajevoj Gredi održana je Likovna kolonija u povodu Međunarodnog dana rijeke Drave, koji se obilježava 23. rujna.

Na događaj pod nazivom “Ljepote rijeke Drave” odazvalo se 20-ak slikara koji su i stvarali na tu temu.

Organizator događaja bila je Turistička zajednica područja Središnja Podravina, u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Novigrada Podravskog te likovnim udrugama s područja županije. Dodajmo kako su umjetnicima uručene zahvalnice i prigodni darovi, a kolonija je poslužila kao prilika za promociju ljepota rijeke Drave te podizanje svijesti o njezinoj važnosti za buduće generacije.

Događaju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je istaknuo značaj očuvanja prirodnih ljepota i bioraznolikosti rijeke Drave. Istaknuo je napore lokalnih vlasti u očuvanju rijeke i zaštiti njezine bioraznolikosti, uz osiguravanje sigurnosti stanovništva koje živi uz njezine obale, kroz izgradnju rukavaca i nasipa.

Nikola Cik, koji se obratio uime organizatora, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da TZP Središnja Podravina trenutno obuhvaća jedanaest jedinica lokalne samouprave, čineći je najvećom turističkom zajednicom u Hrvatskoj.

Prisutnima su se obratili i Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije te čelnici općina Hlebine, Novigrad Podravski i Gola – Božica Trnski, Zdravko Brljek i Stjepan Milinković. Svoje riječi uputili su i predsjednik TZP Središnja Podravina, načelnik Virja Mirko Perok te profesorica Božica Jelušić.

Slušaj uživo
zatvori