Nedjelja, 29. rujna 2024.

Benyamin Vuk nastupio na Svjetskom prvenstvu u skyrunningu u Španjolskoj

Početkom rujna, koprivnički atletičar Benyamin Vuk nastupio je na Svjetskom prvenstvu u skyrunningu u Španjolskoj.

Kako nam kažu iz kluba ovo prvenstvo bilo je najveće do sad i okupilo je 41 zemlju svijeta te preko 300 elitnih natjecatelja.

– Desafío Urbión, event s tradicijom dugom 10 godina ove godine je dobio priliku ugostiti najbolje nebeske trkače koji su se natjecali u tri kategorije Vertical, Sky i Ultra – nastavljaju iz kluba.

Izvor: AK Koprivnica

Istaknimo kako je Hrvatska imala 15 predstavnika koji su na najbolji mogući način predstavljali zemlju te zauzeli 22. mjesto u jakoj konkurenciji.

– Zadnji dan prvenstva bio je rezerviran za tradicionalnu utrku Desafío Urbión 37 kilometara sa 2.600 metara plus. Kružna ruta kretala je i završavala u mjestu Covaleda. Staza je prolazila kroz sedam ledenjačkih jezera, među kojima je Laguna Negra de Urbion, mjesto bez presedana. Ljepota staze koja je povezivala nekoliko vrhova iznad 2000 metara nudila je neopisivo lijepe prizore. No teško koji trkač je mogao uživati u pogledima zbog tehnički zahtjevnog terena, strmih uspona te oštrih spustova – objasnili su.

Spomenimo kako je Hrvatska imala pet predstavnika na Sky utrci – Maja Urban i Martina Pattiera u ženskoj konkurenciji te Benyamin Vuk, Lukša Lukšić i Josip Meštrić u muškoj konkurenciji.

– Prvenstvo je završilo podjelom medalja najboljima gdje su dominirale Španjolska, Italija i Švedska. Ponosni smo na naše reprezentativce koji su predstavili Hrvatsku na najbolji mogući način. Benyamin Vuk je osvojio 45. mjesto od 69 trkača – zaključuju iz kluba.

Izvor: AK Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori