Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

[1. ŽNL] Miklinovčani dolaze Ivančanima, Torčanci putuju u Novigrad Podravski, općinski derbi u Glogovcu

Utakmice petog kola Prve županijske nogometne lige igraju se ove nedjelje u 16 sati.

Starigrad će biti mjesto susreta istoimenog domaćina i Lipe. Nogometaši Starigrada nakon četiri odigrana kola nisu upisali pobjedu te su pretposljednji na tablici s dva boda, odnosno uz dva poraza i dva remija – drugi remi upisali su proteklog vikenda protiv Prekodravca. Do prvih punih bodova pokušat će doći protiv Lipe, no pobjeda neće doći sama od sebe, a spomenimo i da su Hlebinčani peti uz dvije pobjede i dva poraza – prošli vikend izgubili su od Sloge.

U Vojakovcu će zaigrati Viktorija i Prekodravac. Domaćini u ovoj utakmici su na devetom mjestu i u prošlom kolu teško su poraženi od vodećeg Podravca, dok su gosti ostvarili već spomenuti remi. Spomenimo i da je ova utakmica derbi susjeda na tablici jer su nogometaši Prekodravca na 10. mjestu.

Podravec odlazi na gostovanje u Novigrad Podravski gdje će odmjeriti snage s Dravom. Torčanci su i dalje jedina 100-postotna momčad lige i u prva četiri kola upisali su isto toliko pobjeda, a sjajan rezultatski niz zasigurno će željeti nastaviti i u Novigradu Podravskom pa domaćinima koji su osmi na tablici neće biti lako.

Glogovac će biti mjesto susreta Rudara i bregovske Mladosti i bit će to općinski derbi. Glogovčani su vrlo dobri četvrti s dvije pobjede i dva poraza, a u goste im dolaze Bregovci koji su pak 12. i domaćini su favoriti na svom terenu.

Igrat će se i u Herešinu gdje Omladincu pristiže Graničar iz Novog Virja. I u ovoj utakmici domaćini su favoriti, a spomenimo da su Novovirovci uz nogometaše Starigrada na začelju tablice s dva boda, odnosno još nisu došli do punog plijena. Omladinac je u prošlom kolu pobijedio Dravu iz Podravskih Sesveta, a Graničar je izgubio od Rudara.

Kad smo već kod Drave iz Podravskih Sesveta, ona će put Peteranca gdje će zaigrati s Panonijom. Sesvečani su na šestom mjestu s isto toliko bodova, dok su domaćini 11. s četiri boda. Spomenimo i da su Peterančani proteklog vikenda teško izgubili od Miklinovca.

Derbi kola u kojem će snage odmjeriti ekipe s vrha tablice ostavili smo za kraj – Slogi u Koprivnički Ivanec dolazi Miklinovec. Ivančani su treći i imaju sedam bodova, a Miklinovčani su sjajni drugi s 10 bodova te još ne znaju za poraz. Hoće li se to promijeniti nakon nedjelje ili će Miklinovčani ipak nastaviti sjajan niz tek treba vidjeti. U svakom slučaju u Ivancu nas očekuje napet susret, pa neka bolja ekipa pobijedi.


Raspored igranja petog kola Prve županijske nogometne lige:

22.09.2024 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Lipa
22.09.2024 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Prekodravac
22.09.2024 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Podravec
22.09.2024 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Mladost Bregi
22.09.2024 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Graničar (NV)
22.09.2024 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Drava (PS)
22.09.2024 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Miklinovec

Tablica Prve županijske nogometne lige:

Slušaj uživo
zatvori