Utorak, 1. listopada 2024.

Obrvan nakon nove domaće pobjede Podravkašica: Utakmica nije imala nikakav intenzitet, ali takva je razlika između nas i ostalih ekipa

Rukometašice Podravka Vegete jučer su uvjerljivo nadigrale Bjelovar u trećem kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Utakmica igrana u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo završila je slavljem Podravkašica od 37:17, a najviše pogodaka u redovima Podravke zabile su Katja Vuković, Kala Kosovac i Andrea Šimara, poručili su iz koprivničkog kluba.

– Na početku nešto opušteniji ulazak u utakmicu da bi rezultat nakon prvih 10 minuta bio 4:2, a brzom tranzicijom razlika je ubrzo postajala sve veća. Prednost bi već tada bila i izraženija, no Karmela Pokopac na vratima Bjelovara imala je nekoliko veoma dobrih obrana. Sredinom prvog dijela naša ekipa imala je vodstvo 8:4 pri čemu je hitrim prodorima preko lijevog krila Andrea Šimara najviše dolazila do izražaja te za nju gošće nisu nalazile rješenja u obrani. Podravkašice su prednost nastavile graditi pa su nakon prvih 30 minuta imale uvjerljivih plus devet – naveli su u Podravki.

U drugom dijelu utakmice ista priča, nastavili su.

– Svoju priliku najbolje su iskoristile mlade snage koprivničke ekipe Kala Kosovac i Katja Vuković koje su probojima s krila opravdale povjerenje trenera Ivice Obrvana, ali i stekle važne minute i iskustvo. Proradio je i šut izvana pa je semafor već nakon nepunih šest minuta igre u nastavku pokazivao 20 golova domaće ekipe. Bila je to utakmica u kojoj su priliku dobile sve naše igračice, dok se jedan dio njih također djelomično i odmorio za novi subotnji europski izazov. Veliki pljesak publike u 55. minuti izazvala je predivna akcija – nakon što je Lucija Bešen upisala novu obranu, asistencijom preko cijelog terena “pronalazi” raspoloženu Katju Vuković koja lakoćom postiže novi pogodak – istaknuli su u klubu.

>> Rukometašice Podravke ugostile Bjelovar i apsolutno izdominirale, trenutno su na vrhu Hrvatske rukometne lige

Komentar na odigranu utakmicu dao je trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Cure su odigrale raspoređenom minutažom. Utakmica nije imala nikakav intenzitet, ali takva je razlika trenutno između Podravke i ostalih ekipa, no i u takvim utakmicama treba pronalaziti motive. Već se počinjemo pripremati za subotu i može se dogoditi da u toj utakmici mi budemo u podređenom položaju s obzirom na kvalitetu protivnica – rekao je trener.

U sličnom tonu nastavila je i Podravkašica Hannah Vuljak.

– Čestitam curama na pobjedi, mislim da smo dobro igrale, poštovale smo dogovor i akcije. Okrećemo se Bukureštu u subotu i pripremi za tu utakmicu – kazala je.

Spomenimo da će Podravkašice treće kolo Lige prvakinja igrati u subotu u 18 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo, a u Koprivnicu dolazi Bukurešt.


RK Podravka Vegeta – ŽRK Bjelovar 37:17

RK Podravka Vegeta

Bešen, Tucaković; Vuković 8, K. Pandža 1, Popović 1, Birtić 1, Kosovac 6, Ćurić 4, Pletikosić 2, Brkić 3, Šenvald, Vuljak 2, Šimara 5, A. Pandža 1, Prkačin 3, Mamić.

Trener: Ivica Obrvan.

ŽRK Bjelovar

Pokopac, Turkalj; Turk 1, Balaško 1, Gavrić 4, Paštar 4, Mikulić 2, Mrđen, Aušperger, Kristić, Gavrić, Grizelj 1, Tasić, Pletikosić 3, Petrović 1, Ravenšćak.

Trener: Dario Obran.

Slušaj uživo
zatvori