Utorak, 1. listopada 2024.

Hoće li kiša donijeti probleme mještanima uz Dravu? Dombaj: Pratimo situaciju, u kontaktu smo s nadležnima

Prema analizama prognostičara Državnog hidrometeorološkog zavoda pred nama je nekoliko kišnih dana.

Tako će danas biti oblačno s mjestimičnom kišom, glavninom krajem dana.
Hoće li kiša donijeti probleme mještanima uz rijeku Dravu, provjerili smo s načelnikom Općine Drnje Petrom Dombajem.

– Nema razloga za brigu. Pratimo situaciju na terenu i u kontaktu smo s djelatnicima Hrvatskih voda – rekao nam je načelnik Dombaj.

Spomenimo da je prema posljednjim dostupnim podacima vodostaj Drave na Botovu u 10 sati iznosio 224 centimetra. Podsjetimo, maksimum je izmjeren 7. kolovoza 2023. godine kada je iznosio 616 centimetara.

>> DRAVA SE SMIRUJE Evo kada je vodostaj bio najviši i za koliko centimetara je ‘probijen’ rekord kod Botova

Što se tiče današnje prognoze, vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, osobito navečer ponegdje i jak, a mogući su i olujni udari. Najviša dnevna temperatura između 13 i 15 °C.

Za danas je izdano i upozorenje za našu regiju zbog vjetra.

– Jak sjeverozapadni vjetar, na udare i olujan. Najjači udari vjetra do 65 kilometara na sat. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – poručuju iz DHMZ-a.

Kiša neće prestati padati ni sutra, bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice kiša. Bit će vjetrovito uz umjeren do jak sjeverozapadnjak, lokalno s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16 °C.

Slušaj uživo
zatvori