Utorak, 1. listopada 2024.

Balavci podmetnuli požar, provaljivali, krali i uništavali po kućama, ‘maznuli’ dva auta, policija im pronašla i streljivo

Prema dvojici 16-godišnjaka podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Policijska uprava koprivničko-križevačka jutros je izvijestila da je dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, teških krađa, krađa i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

– Sumnja se da je prvoosumnjičeni 16-godišnjak između 26. ožujka i 28. kolovoza ove godine na širem đurđevačkom području oštetio nekoliko objekta, na jednoj lokaciji izazvao požar gospodarskog objekta i nenastanjene zapuštene kuće, na drugoj lokaciji razbio nekoliko prozora na obiteljskoj kući i nekoliko crjepova s krovišta, na trećoj lokaciji na dvorišnom objektu oštetio ulazna vrata, garažna vrata i staklo prozora. Nadalje, sumnja se da je između 1. svibnja i 9. lipnja ove godine u Kalinovcu provalilo u obiteljsku kuću te otuđio televizor, printer, motornu pilu, traktorsku kosilicu s prikolicom, trimer i druge predmete – objašnjavaju u policiji.

Također, sumnja se da su osumnjičeni između 15. travnja i 8. rujna ove godine na širem đurđevačkom području počinili dva kaznena djela pokušaja teške krađe u obiteljske kuće i tri teške krađe – ukrali su iz metalne kutije električnog pastira akumulator s ugrađenom elektronikom, iz nenastanjene kuće dva televizora i iz vikend objekta dva akumulatora, dva katalizatora i dva osobna automobila.

U policiji ističu da se u ovim počinjenim kaznenim djelima materijalna šteta cijeni se na oko 24.000 eura.

– Policijski službenici naknadno su pronašli prethodno otuđena dva osobna automobila te su vraćeni vlasniku. Također, prilikom pretrage kuća pronađen je dio ukradenih predmeta i dva komada streljiva vojnog podrijetla čije posjedovanje je građanima zabranjeno – napominju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori