Utorak, 1. listopada 2024.

Policajci u nadzoru vlaka spriječili krijumčarenje stranaca, iza rešetaka završila dvojica državljana Azerbajdžana

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica su jučer u poslijepodnevnim satima na koprivničkom području prilikom nadzora putnika u međunarodnom vlaku Zagreb – Budimpešta spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Poručili su to jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da su proveli krim istragu nad dvojicom osumnjičenih državljana Azerbajdžana starosti 42 i 31 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

– Osumnjičeni su se iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos sastali sa stranim državljanima koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te im u cilju odlaska u druge zemlje Europske unije omogućili daljnje kretanje kroz Republiku Hrvatsku – objasnili su u policiji.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori