Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI Očekuje nas šetnja tržnicom, sadnja stabala na trgu, prezentacija električnih vozila i sportskih klubova…

Pred nama je Europski tjedan mobilnosti koji se u Koprivnici svake godine održava od 16. do 22. rujna, a i ovaj put nas očekuje mnogo događanja u središtu grada.

Kako je to Dravi.info rekao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, ovogodišnja glavna tema tjedna su zajednički javni prostori.

– To je nama u Koprivnici sigurno vrlo “pitka” tema s obzirom na to koliko volimo naš park, trgove i mjesta okupljanja i zato mi je drago da se ono u što smo investirali i rekonstruirali pokazalo kao pun pogodak. Želja nam je educirati i promovirati što sve možemo unaprijediti i kako utjecati na kvalitetu života, povećanje prometne sigurnosti… Čekaju nas šetnje tržnicom, sadnja stabala, imat ćemo buvljak, prezentacije električnih i hibridnih vozila, svi sportski klubovi doći će na Zrinski trg, uključit će se Policijska uprava koprivničko-križevačka, HGSS, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica… Ako će vrijeme poslužiti, doista će svatko nešto moći vidjeti i naučiti, ali se i zabaviti i opustiti – otkrio je gradonačelnik i pozvao sve da budu dio Europskog tjedna mobilnosti.

Čitav program ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti u Koprivnici donosimo vam u nastavku članka.


Program Europskog tjedna mobilnosti: 

PONEDJELJAK 16.09.2024.

09:00 – 11:00 Gradska tržnica
Šetnja tržnicom ( vrtićarci i osnovci)

Na Gradskoj tržnici povodom Europskog tjedna mobilnosti nekoliko će OPG-ovaca izložiti vlastite domaće, prirodne proizvode koje će posjetitelji moći degustirati. Bit će to promocija zdravlja i zdravih proizvoda naših vrijednih proizvođača hrane, zahvaljujući kojima Gradska tržnica ima bogatu ponudu zdrave hrane po vrlo pristupačnim cijenama. Na kraju šetnje, posjet Smuteku i degustacija smoothie napitaka.

UTORAK 17.09.

09:00 – 09:45 Zrinski trg
Vježbanjem do zdravlja

Sa skupinom školaraca Sportski centar Cerine napravit će mali poligon s raznovrsnim vježbama na Zrinskom trgu uz edukaciju kako je važno kretati se i baviti se sportskim aktivnostima. Nakon vježbanja Smutek – domaći kutek pripremit će osvježenje uz hladno prešane sokove.

10:00 – 12:00 Zrinski trg

Promotivne aktivnosti: sudjeluju PU Koprivničko-križevačka, HAK Koprivnica, HGSS Koprivnica, Civilna zaštita Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

SRIJEDA 18.09.

09:00 Zrinski trg
Zdravi doručak u Smuteku (osnovci viših razreda)

Od domaćih namirnica OPG-ovca s Gradske tržnice pripremit će se zdravi voćni i povrtni smoothie napitci, kanape sendviči i domaća zlevanka. Zdravi doručak upotpunit će partneri Smuteka svojom degustacijom. Ovim posjetom cilj nam je da mladi nauče kako stvoriti zdrave prehrambene naviku budući da sve više prevladavaju trendovi prehrane koji često uključuju brzu hranu i razne nezdrave namirnice. Zdrava prehrana je iznimno važna za pravilan rast i razvoj djece, kao i za održavanje zdravih navika i u budućnosti.

ČETVRTAK 19.09.

10:00 Zrinski trg
Obilazak spomenika biciklu i zdravi obrok u Smuteku

Uz stručno vođenje, obilazak vrtićaraca u razgledavanje spomenika posvećenih biciklu na nekoliko lokacija u središtu grada.

PETAK 20.09.

10:00 Zrinski trg
Uređenje zelene površine (sadnja stabala) – Zeleni trg – Zrinski trg (prostor ispred Galerije)

Uređenje zelenih površina na Zrinskom trgu usmjereno je na unapređenje kvalitete života u samom centru grada. Grad Koprivnica u partnerstvu s Komunalcem ima za cilj ozelenjivanje glavnog trga, čime će se doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena, poboljšanju kvalitete zraka, povećanju biološke raznolikosti i zdravijem stanovanju. Posadit će se nova drveća i nove biljke, a u aktivnosti će sudjelovati skupina mališana iz dječjeg vrtića i volonteri Crvenog križa umirovljenika.

SUBOTA 21.09.
09:00 – 13:00 Zrinski trg – Ulica Antuna Nemčića

07:00 – 14:00 (napomena – za promet je zatvorena Ulica Antuna Nemčića od kućnog broja 1 do kućnog broja 4)

Prezentacija el. bicikala, el. romobila i dodatne opreme, mala škola vožnje el. bicikla, nagradne igre
Prezentacija električnih i hibridnih vozila
Utrka u invalidskim kolicima (Športska udruga tjelesnih invalida Koprivnica)
Registracija bicikala (PU Koprivničko-križevačka)
Čuvajmo zdravlje zajedno – Belupo
Festival dječje knjige Uberi priču – Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Pokazne vatrogasne vježbe i izložba vatrogasne opreme – Vatrogasna mladež VZG Koprivnica

NEDJELJA 22.09.
10:00 – 12:00 Zrinski trg
Predstavljanje sportskih klubova i udruga u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Koprivnice.

Napomena: U slučaju loše vremenske prognoze, program za taj dan se neće održati.

Grad Koprivnica zadržava pravo promjene rasporeda programa.

Slušaj uživo
zatvori