Utorak, 1. listopada 2024.

POČINJE IZGRADNJA NOGOSTUPA Stanovnici zamoljeni za razumijevanje, evo koliko će sve trajati

Uskoro počinju radovi na izgradnji druge dionice nogostupa u Ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu.

Kako doznajemo iz Općine, radove će izvoditi tvrtka Dinamik iz Novog Virja, a ukupna vrijednost projekta je oko 285.000 eura s PDV-om. Dosad je osigurano sufinanciranje iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 30.000 eura te od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine 40.700 eura.

Druga faza radova obuhvaća izgradnju nogostupa od dječjeg igrališta, od križanja s Ulicom Braće Radić, do spoja s Koprivničkom ulicom, pri čemu će staza biti s lijeve strane prema Koprivničkoj ulici te od dječjeg igrališta prema sjeveru do kraja odvojka, gdje će staza biti s desne strane prema sjeveru. Osim izgradnje staze, planirana je i postava oborinske kanalizacije duž cijele trase, koja će biti smještena ispod nogostupa.

– Rok za završetak radova je pet mjeseci od uvođenja u posao – potvrdio nam je načelnik Zoran Vrabelj.

Dodajmo kako je ova druga faza ujedno je i završna, čime će cijela Ulica Matije Gupca imati nogostup i sustav oborinske odvodnje.

Mještani, a posebno stanovnici Ulice Matije Gupca, zamoljeni su za strpljenje do završetka radova, s ciljem unapređenja sigurnosti i izgleda cijele općine.

Slušaj uživo
zatvori