Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Općina pokrenula ‘big brother’, na javnim površinama postavljene nadzorne kamere

Općina Kalinovac poduzela je nove korake u očuvanju javne imovine i očuvanju čistoće postavljanjem sustava video nadzora na javnim mjestima.

U cilju prevencije oštećenja i uništenja infrastrukture, kao i suzbijanja nepropisnog odlaganja otpada, instalirane su kamere koje će 24 sata dnevno snimati različite javne prostore bez obzira na vremenske uvjete.

Lokacije na kojima je postavljen nadzor uključuju dječje igralište i fitness park u Kolodvorskoj ulici, park u središtu Kalinovca, prostor ispred zgrade Općine te groblje.

– Ovaj nadzorni sustav omogućit će Općini da brzo reagira u slučaju vandalizma, neprimjerenog ponašanja ili neodgovornog zbrinjavanja otpada, čime se dodatno osigurava sigurnost i kvaliteta javnih prostora – javili su.

Uvođenjem video nadzora, Općina također nastoji podići svijest građana o važnosti očuvanja javne imovine te ih potaknuti na odgovorno ponašanje. Snimke prikupljene nadzorom mogu se koristiti kao dokaz u slučaju incidenata, čime se dodatno smanjuje mogućnost neprimjerenog ponašanja.

Slušaj uživo
zatvori