Utorak, 1. listopada 2024.

Članovi Udruge Bolje sutra u Sloveniji se upoznali sa zvučnim pikadom, šahom za slijepe osobe, alatima za orijentaciju…

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice sudjelovali su u projektu “V jati z drugačnimi 2024.” u Novom mestu u Sloveniji.

Cilj projekta međusobno je upoznavanje, prihvaćanje i povezivanje te stjecanje novih znanja među organizacijama osoba s invaliditetom iz zemalja koje su članice Saveza Alpe Jadran.

Nositelj projekta je Varstveno delovni center Novo mesto, a sudjelovale su i lokalne udruge koje svojim djelovanjem značajno utječu na kvalitetu života građana s invaliditetom iz Slovenije, Hrvatske i Austrije te osnovne škole iz Novog Mesta.

Udruga Bolje sutra grada Koprivnice partner je u projektu.

– Domaćini su nas poučili igranju stolnog tenisa na stolu koji je prilagođenom za slijepe osobe, zvučnom pikadu, šahu koji igraju slijepe osobe te pisaćem stroju na Brailleovom pismu starom 50 godina. Prezentirali su nam način na koji pas vodič pomaže te različite zvučne alate koje služi za orijentaciju slijepih osoba – poručili su iz udruge.

Svaka udruga sudionica predstavila je svoje aktivnosti ili članove pojedince i njihove posebnosti.

– Našu udrugu su predstavljali članovi Dalibor i Ivan, a govorili su o svojim hobijima. Dalibor o uzgoju golubova, a Ivan o sportskim aktivnostima i o tome što je maskota Lino u vrijeme sportskih natjecanja Podravka Vegete – zaključili su.

Izvor: Udruga Bolje sutra grada Koprivnice (Facebook)
Slušaj uživo
zatvori