Srijeda, 2. listopada 2024.

Načelnik obišao prvašiće u područnim školama, na klupama ih dočekali besplatni materijali

Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić već tradicionalno je prvih dana nove nastavne godine posjetio prvašiće i osnovnoškolce u Područnim školama Sigetec i Peteranec.

U svom posjetu pridružila mu se ravnateljica matične škole Fran Koncelak Drnje, Dunja Valenčak, kako bi zajedno pružili podršku učenicima i nastavnom osoblju.

U školskoj godini 2024./2025., Područna škola Sigetec upisala je 17 prvašića, dok je Područna škola Fran Galović Peteranec primila 14 novih učenika u prvi razred. Načelnik i ravnateljica su najmlađima poželjeli uspjeh, sreću i mnogo novih znanja te ih ohrabrili da se trude i marljivo uče.

Kao dodatnu podršku roditeljima i učenicima, Općina Peteranec i ove je godine osigurala sufinanciranje troškova kupnje zbirki zadataka i radnih bilježnica za sve osnovnoškolce s prebivalištem na području općine. Zahvaljujući toj inicijativi, svi radni materijali i školski pribor dočekali su učenike na klupama već prvoga dana nastave.

– Ova kontinuirana briga Općine Peteranec za obrazovanje i razvoj mladih predstavlja vrijedan doprinos zajednici te olakšava roditeljima pripremu djece za školu, a učenike motivira da s entuzijazmom pristupe novim izazovima – javili su iz Općine.

Slušaj uživo
zatvori