Srijeda, 2. listopada 2024.

[ELITNA LIGA] Cvetkovčani dočekuju Kalinovčane, derbi susjeda u Kloštru Podravskom, novi teški zadaci za Kunovčane i Legrađane

Utakmice četvrtog kola Elitne lige očekuju nas ovog vikenda.

Pred nama je sedam novih susreta koji će zasigurno ponovno okupiti velik broj navijača diljem županije, a četvrto kolo će se igrati u subotu i nedjelju u 16 sati, izuzev utakmice u Đelekovcu koja se tradicionalno igra u nedjelju u 10 sati.

U subotu ćemo gledati tri utakmice, a Tehničaru u Cvetkovec pristiže Kalinovac i bit će to atraktivna utakmica jakih županijskih klubova. Cvetkovčani su proteklog vikenda upisali prvu ovosezonsku pobjedu i to protiv drnjanskog Tomislava, a Kalinovčani su pak nastavili dobar niz pobjedom protiv Bratstva. Iako Cvetkovčani imaju iskustvo igranja u višem rangu i k tome još igraju na domaćem terenu te su favoriti, nešto će se ipak pitati i goste koji u Cvetkovec ne dolaze na izlet iako im neće biti lako. Motivirani su da osiguraju nova tri boda koja bi im potvrdila dobru formu na početku prvenstva, ali i ostanak pri vrhu tablice.

Zanimljivo će biti i u Virju gdje Podravcu dolazi Tomislav iz Drnja. Virovci dosad imaju pobjedu, poraz i remi, a gosti pak u Virje dolaze nakon pobjede i dva poraza. Drnjančani su pritom u derbiju kola prošlog vikenda izgubili od Tehničara, a Virovci su svladali Prugovac pa obje ekipe imaju svoje motive za bodovima – Drnjančani žele isprati gorak okus poraza i podići se na prvenstvenoj ljestvici, dok Virovci žele nastaviti u pobjedničkom tonu.

U preostaloj subotnjoj utakmici u Križevcima će se sastati Tomislav Radnik i Prugovac. Nakon fenomenalnog ulaska u prvenstvo nogometaši Tomislav Radnika više nisu 100-postotni jer su u prošlom kolu izgubili od Ferdinandovca, no poraz od jačeg protivnika nikako im ne bi trebao narušiti želju i volju da protiv Prugovca pokažu svoje najbolje izdanje, a i dalje vrlo dobro stoje na tablici. Kad je pak riječ o Prugovčanima, spomenuli smo poraz od Virovaca u prošlom kolu, no i oni se mogu pohvaliti jer su se u prva dva kola vrlo dobro snašli protiv (jačih) protivnika. Podsjetimo, prvo su pobijedili Bratstvo, a onda remizirali s Tehničarom.

Sve ostale susrete gledat ćemo u nedjelju, a kao što smo to već spomenuli, u Đelekovcu će prvo u 10 sati snage odmjeriti Osvit i Graničar iz Legrada. Domaćini su favoriti, jučer su na penale u Županijskom nogometnom kupu pobijedili Omladinac, a prošlog vikenda u Elitnoj ligi izgubili su od jakih Močilana. Legrađani su pak na dnu prvenstvene ljestvice i u prva tri kola nisu ostvarili niti bod, a sada su ostali i bez svog Cveleta i teško će im biti u nedjelju u Đelekovcu.

Teško će biti i Kunovčanima koji će u 16 sati na svom terenu dočekati Močilane. Kunovčani također ne znaju za bod i s Legrađanima dijele dno tablice te je rezultatska kriza sve dublja, a bodovi u nedjelju neće doći sami od sebe. Močilani su s druge strane itekako motivirani jer su sjajni drugi na tablici, odnosno dijele bodove s Kalinovčanima, a u Kunovcu će u ulozi favorita sigurno željeti nastaviti sjajan niz kako bi držali korak s vodećom Mladosti iz Kloštra Podravskog.

Kad smo već kod kloštranske Mladosti, ona je jedina 100-postotna s tri pobjede iz prva tri kola te s devet bodova drži vrh tablice, a u nedjelju će na svom terenu dočekati Ferdinandovac i bit će to zanimljiv derbi susjeda, ali i sjajnih županijskih ekipa. Kloštrani su favoriti, nova tri boda dodatno bi ih učvrstila na prvom mjestu i još više motivirala, no ne smiju se previše opustiti i s maksimalnim oprezom ući u ovaj susret kako bi bodovi ostali “doma”. Nešto se uvijek pita i goste te bi bodovi itekako koristili i Ferdinandovčanima, a u slučaju da prvi “sruše” 100-postotnu ekipu, to bi im sigurno podiglo moral te ih motiviralo za nastavak prvenstva.

U preostaloj utakmici kola na molvarskom Krbuljinu gledat ćemo utakmicu Mladosti i Borca. Molvarci su nakon dva poraza u prošlom kolu upisali prvu pobjedu i to protiv legradskog Graničara, a Jembrovčani su pak izgubili od Kloštrana, prije toga i od Tomislav Radnika, a u debiji sezone svladali su Podravac. Bodovi bi Jembrovčanima koristili kako bi se podigli na tablici, no Molvarci sigurno žele da se gosti s Krbuljina kućama vrate praznih ruku, pa neka bolji pobijedi.


Raspored igranja četvrtog kola Elitne lige:

14.09.2024 16:00 Cvetkovec NK Tehničar – NK Kalinovac
14.09.2024 16:00 Virje NK Podravac – NK Tomislav
14.09.2024 16:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Prugovac
15.09.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Graničar (L)
15.09.2024 16:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Močile
15.09.2024 16:00 Kloštar Podravski NK Mladost Kloštar – NK Ferdinandovac
15.09.2024 16:00 Molve NK Mladost Molve – NK Borac

Tablica Elitne lige:

Slušaj uživo
zatvori