Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Folkloraši održali jednosatni koncert u Biogradu na Moru i oduševili turiste

Članovi male folklorne skupine i tamburaškog sastava KUD-a Molve gostovali su u Biogradu na Moru tijekom tri dana na osobni poziv gradonačelnika Ivana Kneza.

Prvog dana gostovanja održali su samostalni koncert ispred zgrade Gradske uprave i oduševili publiku jednosatnim nastupom.

– Koncert su otvorili tamburaši s tri skladbe nakon čega su im se pridružili članovi male folklorne sekcije izvodeći plesove i pjesme molvarskog kraja među kojima su se istaknuli “Ženio se sine Ivo”, “Ples s ropčecom”, “Postojale cure oko kola”, “Na kraj sela” i “Polka”. Za pripremu malih folkloraša bio je zadužen voditelj Ivica Tuba. Tamburaši su nakon folkloraškog dijela nastavili svirati i pjevati pjesme iz raznih dijelova Hrvatske pod vodstvom Mateja Ištvana dodatno zabavivši okupljene – javili su iz KUD-a.

Jedan dan bio je posvećen izletu na Kornate. Članovi KUD-a posjetili su Park prirode Telašćica na Dugom otoku gdje su uživali u kupanju u uvali Mir, a potom se zaputili na otok Katina gdje su se počastili zajedničkim ručkom. Povratak u Biograd bio je u večernjim satima uz tamburašku pratnju koja je dodatno zabavila sve putnike na brodu.

– Gostovanje u Biogradu na Moru bila je sjajna prilika da članovi KUD-a Molve predstave svoju bogatu kulturnu baštinu, zabave domaću i turističku publiku te prenesu dašak molvarskih običaja u Dalmaciju. Posebno zadovoljstvo predstavljala je nagrada članovima male folklorne skupine za njihov trud i predanost tijekom cijele godine – doznali smo.

Slušaj uživo
zatvori