Srijeda, 2. listopada 2024.

Bibliobusna služba slavi 45. rođendan, tim povodom knjižnica raspisala kreativni natječaj za mališane

Nedavno predstavljeni novi bibliobus koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović već obilazi više od 50 stajališta, a kako bi proslavila 45. godišnjicu rada koprivničke bibliobusne službe i naglasila važnost bibliobusa, knjižnica je raspisala kreativni natječaj.

Natječaj nosi naziv “Moj bibliobus – moja knjižnica!” i namijenjen je djeci od predškolske do više osnovnoškolske dobi. Otvoren je do 18. listopada i to za mališane s područja koja obilazi bibliobus, poručili su koprivnički knjižničari.

>> FOTO Predstavljen novi bibliobus, Galinec: Cijeli projekt realiziran je prema našim idejama, značaj i vrijednost su nemjerljivi

Natječaj o temi bibliobusa je pritom podijeljen u tri kategorije pa djeca predškolske dobi od pet do sedam godina mogu izraditi skupni likovni rad kao i djeca niže osnovnoškolske dobi, odnosno od prvog do četvrtog razreda. Djeca od petog do osmog razreda pak mogu izraditi skupni video rad kratkog formata, a važno je da radovi odražavaju kreativnost i doživljaje pokretne knjižnice, objašnjeno je u natječaju.

– Prva tri najbolje ocijenjena rada u svim kategorijama prema izboru Prosudbene komisije bit će nagrađena i prigodnim poklonima. Svi sudionici dobivaju diplomu, to jest zahvalnicu za sudjelovanje – dodano je.

Sve pojedinosti natječaja i načine prijave potražite klikom ovdje, a spomenimo da će objava rezultata biti 30. listopada, dok će dobitnici biti pozvani na svečanost proslave 45. rođendana Bibliobusne službe koja će se održati 11. studenog u knjižnici.

Slušaj uživo
zatvori