Srijeda, 2. listopada 2024.

POČINJE PRVENSTVO Podravkašice sutra dočekuju Lokomotivu, Obrvan: Izraziti smo favoriti, zanima nas i velika gol razlika

Nakon utakmice protiv Krima u prvoj utakmici grupne faze Lige prvakinja, pred rukometašicama Podravka Vegete prvo je kolo Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Podravkašice u sutrašnji derbi s Lokomotivom ulaze tek nekoliko dana nakon teškog susreta i poraza “za dlaku” od Slovenki, no prema riječima glavnog stratega Ivice Obrvana, uspjele su se odmoriti jer je tek početak sezone.

Obrvan svoju ekipu smatra favoritom, no teško je prognozirati kakve će na parketu biti Lokosice jer, kako je rečeno, ovo je prva prvenstvena utakmica i nije bilo prilike proučavati kako su posložene.

– Pred nama je pravi derbi u kojem je kvaliteta na našoj strani, međutim znalo je i prije biti tako pa su se znali događati čudni rezultati u Koprivnici. Pokušat ću s dva treninga što kvalitetnije pripremiti ekipu za derbi i ukazati na činjenicu da smo izraziti favoriti, a zanima nas uz pobjedu i rezultat koji bi nas zadovoljio jer igramo dvokružno – kazao je Obrvan na konferenciji za medije.

Vjeruje da će se djevojke do Lokomotive oporaviti i psihološki nakon tijesnog poraza od Krima i protiv gošći biti potpuno fokusirane.

– Dobro je da smo igrali s Krimom, jer kad osjetite na sebi snagu jedne takve ekipe, onda  je ipak lakše ući u prvenstvo protiv Lokomotive – zaključio je.

‘Promašeni sedmerci? Desi se’

Ono što je mučilo Podravka Vegetu je loša realizacija sedmeraca. Protiv Krima promašivalo se “na sve strane”, a ako se uzme u obzir poraz od jedan razlike, jasno je da bi s uspješnim sedmercima Podravka premoćno pobijedila.

Snimio Goran Generalić

– Dešava se. To je jedini dio rukometne igre u kojoj trener s tim nema veze. To je rutina na svakom treningu. Ne znam što bi pametno trebao reći zašto se promašilo i kako. To je sastavni dio igre. Ako je izboren sedmerac, to nije, kako se često misli, automatski i gol. Rijetkost je da se promaši osam sedmeraca, ali desilo se. Nije da smo pobacali lopte u aut – komentirao je Obrvan.

Igračice su spremne

Susret s Lokomotivom komentirale su i vratarka Antonija Tucaković te Josipa Mamić.

– Znamo da je ovo derbi, u ekipi je dobra atmosfera i dat ćemo sve od sebe. Naravno da nam je prednost domaći teren i domaća publika i nadamo se pozitivnom rezultatu da pune samopouzdanja krenemo u nastavak sezone – kazala je Tucaković.

Da će biti napeto, vjeruje i Josipa Mamić.

– I mi i oni želimo bodove u startu. Mi jesmo favoriti, no to nam ne smije biti presing, moramo predstaviti bolju igru i pokazati da smo bolji. Nakon poraza od Krima želimo uzeti bodove i jedva čekamo ovu utakmicu i pobjedu, da dalje i u Ligi prvakinja idemo pune samopouzdanja – dodala je.

Podravka Vegeta i Lokomotiva igraju sutra, u srijedu 11. rujna u Bepovoj dvorani u Koprivnici od 19 sati.

Slušaj uživo
zatvori