Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Veselo dočekani novi mali Radići, ravnatelj Grgac: Radimo sve da se osjećate sigurno i imate poticajno okruženje

U klupe koprivničke Osnovne škole Braća Radić danas je prvi put sjelo 89 prvašića.

Za njih je u holu škole pripremljen prigodan program koji su im pripremili nastavnici i učenici viših razreda, a mališani su u školu stigli u pratnji roditelja, baka, djedova… Djeci je dobrodošlicu u kratkom obraćanju poželio ravnatelj škole Krešo Grgac, a uz to je izrazio zadovoljstvo jer je ove godine u ovu školu upisano više prvašića nego prošle godine.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Prekrasno je što se možemo okupiti u ovako velikom broju. Napravljeni su veliki planovi – škola ide u dogradnju i djeca bi već za dvije godine trebala ići u jednosmjensku nastavu. To je kruna svih projekata koje smo radili u zadnjih nekoliko godina i zahvaljujem Gradu Koprivnici kao sjajnom partneru, odnosno timu ljudi koji prati školstvo u Koprivnici. Napravljeni su jako veliki iskoraci, a ovo će biti kruna svega jer će dogradnjom naše škole svi osnovnoškolci u Koprivnici nastavu pohađati u jednoj smjeni – naglasio je ravnatelj.

Grgac je dodao i da kolektiv škole radi sve kako bi se djeca osjećala sigurno, odnosno imala poticajno radno okruženje. Podsjetio je pritom da je Grad za sve učenike osigurao besplatne bilježnice, a ove godine je tu i novitet – prvašići su dobili personalizirane pernice sa svojim imenima. Uz to, djeca tijekom osnovnoškolskog obrazovanja mogu birati 50-ak izvannastavnih aktivnosti u školi te je Grgac mišljenja da je po tome ove škola jedinstvena.

Mališanima i njihovim roditeljima nekoliko riječi uputio je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Najveća dobrodošlica ide vama prvašićima. Da nema vas, sve ono što radimo i što spremamo ne bi imalo smisla pa vam od svega srca zahvaljujem što ste ovdje s nama danas i želim vam puno sreće i veselja. U osam godina bit će i suza, no želim vam da ih čim prije zaboravite, a siguran sam da vam počinje možda i najljepše u razdoblje života pa vam želim da uživate u osnovnoškolskim danima. Slušajte ravnatelja, nastavnike i roditelje, no naravno putem ih slobodno malo i naljutite jer sve to na kraju “ide” u život – zaključio je Jakšić.

Slušaj uživo
zatvori