Subota, 28. rujna 2024.

FOTO: POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE Policija i ove školske godine pazi na prvašiće, u to smo se i sami uvjerili

Prvi je dan škole, a to znači da su na prometnicama i novi sudionici u prometu – prvašići i ostali đaci.

Podsjetili su na to i iz Policijske uprave koprivničko-križevačke uz preventivnu akciju “Poštujte naše znakove” čiji je cilj učenicima nižih razreda osnovnih škola, a posebice prvašićima omogućiti što sigurniji dolazak u školu i povratak iz škole kućama.

Policijski službenici u suradnji s HAK-om, Auto klubom Koprivnica i pripadnicima Školske prometne jedinice Osnovne škole Đuro Ester vozače su akcijom na pješačkom prijelazu u blizini škole podsjetili na važnost opreza u prometu te činjenicu da će od danas pa do kraja školske godine u prometu biti posebno potrebno pripaziti na školarce.

Nakon toga su im podijelili reflektirajuće prsluke i dodatno školarcima objasnili što trebaju čini kako bi bili što sigurniji na putu do škole i povratku kući.

Kako je istaknuo voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Damir Jančijev prošle je godine zabilježeno 10 prometnih nesreća u kojima su sudjelovala i djeca, uz lakše i teže ozljede te rekao kako su obišli područja oko škola kako bi se uvjerili da je sve u skladu s pravilima i propisima.

– Nama je cilj tijekom te akcije upoznate roditelje i prvašiće sa svim potencijalnim opasnostima na koje bi mogli naići dok idu u školu i iz škole. Naravno, upoznajemo ih sa svim prometnim pravilima i propisima kojih se moraju pridržavati, a održat ćemo i roditeljske sastanke na kojima ćemo im ukazati na to. Tijekom provođenja akcije obišli smo šire zona škola i prometnice oko škola gdje smo provjerili jesu li prometni znakovi na mjestu, prometna signalizacija u redu. Ako smo primijetili da nešto nije dobro, popravili smo to prije početka škole, a sve s ciljem da dolazak i odlazak iz škole bude što sigurniji za naše najmlađe učenike – zaključio je Jančijev.

Slušaj uživo
zatvori