Srijeda, 2. listopada 2024.

Velikani hrvatske i francuske glazbe u izvedbi nagrađivanih skladatelja

Višestruko nagrađivani glazbenici, saksofonist Lovro Merčep i pijanist Krešimir Starčević, održat će koncert u Domu mladih Koprivnica.

Program pod nazivom “Hrvatsko-francuski dijalozi” donosi čitav niz atraktivnih skladbi klasične glazbe hrvatskih i francuskih skladatelja 20. i 21. stoljeća.

Lovro Merčep naobrazbu je stekao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Konzervatorijima u Lyonu, Versaillesu i Amsterdamu. Kao komorni glazbenik nastupao je na festivalima i koncertnim ciklusima u Hrvatskoj i inozemstvu, te je laureat  brojnih državnih i međunarodnih natjecanja. Osobitu pozornost posvećuje promicanju glazbenih djela hrvatskih skladatelja, predstavljajući ih kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Pijanist Krešimir Starčević privlači pozornost publike i kritike osmišljavajući i izvodeći koncerte kojima obilježava značajne obljetnice velikih skladatelja. Uspješne izvedbe diljem Hrvatske, turneja po Brazilu i koncert u Beču rezultirali su prvom studijskom snimkom solo pjesama Blagoja Berse, koju će krajem ove godine na dvostrukom albumu objaviti ugledna njemačka etiketa Hänssler Classics.

Koncert u Koprivnici održat će se u četvrtak, 19. rujna u 19 sati u Domu mladih Koprivnica, a ulaz je slobodan.

Slušaj uživo
zatvori