Četvrtak, 3. listopada 2024.

Trener Obrvan nakon poraza u Ligi prvakinja: Šteta, mislim da je ekipa zaslužila više od poraza od jedan razlike

Rukometašice Podravka u u dramatičnoj završnici izgubile su jučer od Krim Mercatora u prvom kolu Lige prvakinja. Utakmica je završila rezultatom 23:24.

Podravkašice su od početka pokazale da će to biti čvrsta utakmica. Igralo se gol za gol što je dvoranu učinilo i živom i užarenom. Nakon 15 minuta uz čvrste obrane obje strane na semaforu je bilo 5:5. U tom je trenutku domaću ekipu svojom igrom i pogocima predvodila neustrašiva Katarina Pandža. Trener Ivica Obrvan reagirao je na prvih +2 za Krim i pozvao minutu odmora, bilo je 6:8. Vodstvo su Krimovke i udvostručile u nastavku, ali bila je to tek polovica susreta. Pripomogli su tom rezultatu i nerealizirani sedmerci pa su koprivničke rukometašice na odmor otišle sa zaostatkom od tri pogotka i rezultatom 9:12.

I drugo poluvrijeme ponovno je bilo kritično sa sedmercima, izborile su ih djevojke podosta, ali ih nisu realizirale. Otišle su Krimovke ponovno na +4 i držale su to u nastavku.

Uslijedio je sjajan niz, buđenje Podravkašica i u desetoj minuti drugog poluvremena prepolovile su zaostatak te je kod rezultata 14:16, trener Adžić pozvao minutu odmora.

Čak i uz promašene sedmerce koji su se nastavili gomilati, došle su koprivničke rukometašice do izjednačenja 17:17, točno sredinom drugog dijela. Vodstvo je donijela Šimara. Deset minuta rezultat je bio 21:18. Krimovke su izjednačile su u 25. minuti, a u zadnjoj minuti na semaforu je bilo 23:24, minimalna prednost za Krim i napad u rukama domaće ekipe, odabranica Ivice Obrvana.

Iznudile su Podravkašice sedmerac, ali i taj osmi, posljednji ostao je nerealiziran. Utakmica je završila rezultatom 23:24.

Trener Ivica Obrvan čestitao je ekipi Krima na zasluženoj pobjedi, ali smatra da je rezultat mogao biti drukčiji.

– S obzirom na tijek utakmice, najpravednije bi bilo da smo uzeli bod. Djevojke bi tako bile nagrađene za svoju srčanu, borbenu i kvalitetnu igru, pogotovo u drugom poluvremenu. Šteta, mislim da je ova ekipa večeras zaslužila više od poraza od jedan razlike. Porazi se ne slave i ne čestitaju, ali neka nam budu putokaz u ovih 13 utakmica koje slijede. Limitirali smo Krim u nekim detaljima i dobro smo ih proučili i mi njih i oni nas, ali kvaliteta imena je bila na njihovoj strani. Sport je još jednom pokazao da je sve moguće – rekao je Obrvan nakon utakmice.

Katarina Pandža sa sedam i Andrea Šimara s pet golova bile su najefikasnije u redovima Podravke.

U sljedećoj utakmici Podravka Vegeta igra prvu utakmicu domaćeg prvenstva. U Dvorani Josip Samaržija Bepo dočekuje zagrebačku Lokomotivu, ulaz i na tu utakmicu je besplatan.

Slušaj uživo
zatvori