Četvrtak, 3. listopada 2024.

Naša poznata rukometašica Lara Brezenci potpisala za austrijskog viceprvaka

Koprivničanka i bivša Podravkašica Lara Brezenci ostaje u Austriji i u sezoni 2024./2025. branit će boje viceprvaka MADx WAT Atzgersdorf Handball.

Kako prenosi portal sportcastplus.com, presretna je što je postala dio MadX Atzgerdorfa.

– Riječ je o klubu s bogatom tradicijom, višestrukom viceprvaku Austrije, Superkupa i Kupa, s jasnom ambicijom osvajanja prvog mjesta. Tim i treneri su me sjajno prihvatili, a intenzivni treninzi pokazuju koliko klub cilja na velike stvari. Veselim se postizanju uspjeha s ekipom i ostvarivanju našeg cilja – titule prvaka – kazala je Brezenci.

Nakon detaljnog promišljanja, odlučila je napustiti SC Ferlach, zbog odlaska brojnih igračica te promjena u upravi kluba.

– Napuštanje Ferlacha nije bila lagana odluka, ali potrebni su mi novi izazovi. Promjena okruženja pomoći će mi da nastavim napredovati i ostvarujem sportske ciljeve. Hvala SC Ferlachu na svemu, no sada se fokusiram na novu priliku – dodala je.

Lara je istaknula kako su njene ambicije u MadX Atzgerdorfu visoke.

– Želim osvojiti ligu, kup i superkup te pridonijeti uspjehu na svim razinama. Motivirana sam raditi naporno kako bih postala još bolji igrač – zaključila je u izjavi.

Ova 25-godišnja hrvatska rukometašica započela je karijeru u Podravki, gdje je provela 13 godina, osvojivši dva naslova prvaka Hrvatske i Kup. Igrala je i za ŽRK Bjelovar i Zrinski, a potom je nastavila inozemnu karijeru u talijanskom Handball Erice, njemačkom HC Rostockeru te SC Ferlachu. U prošloj sezoni, Lara je bila najbolji strijelac austrijske lige s 185 pogodaka.

U svom prvom nastupu za novi klub, u finalu Superkupa Austrije, Lara je postigla devet golova protiv Hypo Niederösterreicha, ali MadX Atzgersdorf nije uspio osvojiti trofej, izgubivši 34:25.

Već danas, u petak, Lara će imati prvenstveni debi protiv MGA Fiversa, u prvom kolu austrijskog prvenstva. Susret počinje u 16 sati na domaćem terenu.

Slušaj uživo
zatvori