Četvrtak, 3. listopada 2024.

RUKOMETNI MAJSTOR Neven Hrupec ponovno u školi rukometa: ‘Drago mi je da sam se vratio, rad s mladima je privilegija i zadovoljstvo’

Poznati koprivnički rukometni trener Neven Hrupec vratio se u Rukometni klub Podravka.

Ovaj put u novoj ulozi, suočen s potpuno drugačijim trenerskim izazovima. Bit će zadužen za treniranje mladih rukometnih nada – od ove sezone pridružio se Školi rukometa gdje će voditi Podravku U15 ekipu.

– Drago mi je da sam se vratio. Mislim da je to odgovoran i zahtjevan posao. Pokušat ću igračicama prenijeti svoje znanje i iskustvo da bi bile što bolje i da bi jednog dana, što je i krajnji cilj, mogle doći do prve ekipe i da bi mogle profesionalno baviti se rukometom – rekao je dravi.info.

Nakon godina rada u profesionalnom rukometu, Hrupec se sada ponovno odlučio posvetiti radu s mladima. Vesele ga, kaže, novi izazovi pred kojim se našao.

– To je jedan sasvim drugi posao. Smatram da se moramo posvetiti individualnom radu, a da rezultati nisu u prvom planu. No, u natjecanjima će se sigurno vidjeti da je Podravka perjanica hrvatskog rukometa i da se kod nas najkvalitetnije radi. Ovo je najosjetljiviji period u kojem se igračice treba brusiti i pripremati ih za prvu ekipu – istaknuo je.

Podsjetimo, svoj profesionalni put Hrupec je počeo baš u Podravkinoj školi rukometa, u više navrata vodio je seniorsku ekipu, a osim u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj, trenerski posao obavljao je i u inozemstvu. Između ostaloga, dva puta sjedio je na klupi rumunjskih prvoligašica Dunaree Braile.

– Nakon velikog stresa i profesionalnog rukometa, potreban mi je bio odmor. Sad sam spreman za nove izazove. Rad s mladima je privilegija i zadovoljstvo. Probat ću dati sve od sebe da pomognem tim djevojčicama, a stvarno ih je jako puno talentiranih. Bit ću sretan ako sutra neka zaigra za prvu ekipu – kaže Hrupec.

S najmlađima, U7 i U9, i dalje će raditi Dragica Džono i Marija Mišković. Ekipu U11 vodit će Snježana Petika, U13 Đurđica Zečević, a Antonio Pranjić trenirat će Podravku 2 Lino i U17. Za vratarke će i dalje biti zadužena Barbara Stančin, a starije vratarke će raditi i s trenerom Mariom Posarićem iz prve ekipe.

Slušaj uživo
zatvori